dimarts, 6 de desembre del 2011
Pastís de mousse de torró de Xixona
Dimarts passat la Magda va fer anys i avui els fa en Miquel. Avui anirem a dinar a casa seva per celebrar-ho i els hi portarem aquest pastís per bufar les espelmes. Espero que els hi agradi.
Felicitats Magda i Miquel!!!
Ingredients:
Pel pa de pessic:
3 ous
100 gr. de farina
100 gr. de sucre
8 gr. de vainilla ensucrada
Per la mousse:
200 gr. de torró de Xixoma
400 ml. de nata per muntar
2 ous
100 gr. de sucre
100 ml. de llet
100 ml. d’aigua
6 fulls de gelatina
Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina tamisada i la vainilla ensucrada i incorporar amb moviments suaus. Abocar dins un motlle untat amb mantega i coure-ho 20 minuts a 180ºC.
Per la mousse:
Trinxar el torró amb una forquilla. Afegir la llet i triturar amb el minipimer fins aconseguir una crema.
Separar el rovells de les clares. Muntar les clares a punt de neu amb 1/3 part del sucre. Batre els rovells amb 1/3 part del sucre fins que quedin blanquinosos.
Muntar la nata amb 1/3 part del sucre i reservar a la nevera.
Dissoldre la gelatina prèviament hidratada en l’aigua una mica calenta. Afegir a la crema de torró. Incorporar primer els rovells i després les clares amb moviments suaus. Finalment incorporar la nata muntada amb molta cura.
Tallar el pa de pessic en dos discs. En un motlle desmuntable posar el primer disc i cobrir amb la meitat de la mousse. Col·locar el segons disc i posar la resta de mousse. Reservar a la nevera fins que qualli (mínim dues hores).
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
A mi el torró de xixona em costa, sobretot per la seva densitat. Però així em mousse segur que ha de ser una delícia!! Que bé que t'ha quedat
ResponEliminaLa Marina té raó, amb mousse segur que entra molt millor! Segur que els "cumplenyeros" deurien estar encantats!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Un gran pastís d'aniversari, segur que els haurà encantat. I molt apropiat pels dies de Nadal que s'acosten ;)
ResponEliminaESta receta me viene fenomenal, porque no me gusta nada el turrón a palo seco y siempre lo utilizo en postres.
ResponEliminaUn abrazo
Doncs moltíssimes felicitats als dos! estic convençuda que estarn ben contents a,b aquest pastís! (ja se com utilitzaré el torró que no ens mengem!!!) petonets
ResponEliminaCarme, segur que amb aquest pastís tan bo han quedat ben contents!!
ResponEliminaPetons!
Receta de la torta maravillosa es increíble! :-))) Cuando tiene tiempo, creo que espera una sorpresa antes de Navidad, Carme!
ResponEliminaAquí está el link: http://magiasmoni.blogspot.com/2011/12/200-post-nr-200.html#comment-form
Besos
que rica parece. ¿y sabés cómo se prepara el turron de jijona?
ResponEliminaCrec que els va agradar. El gust de torró era molt lleuger, potser quedaria millor amb més quantitat.
ResponEliminaSole, yo no se como se prepara, pero el día 15 podrás ver muchas recetas de turrón en la propuesta para este mes de La recepta del 15 del blog Els fogons de la Bordeta.
Gràcies pels vostres comenatris, gracias por vuestros comentarios.
Petons, besos
Ara que veig aquesta meravella de mousse de torró t'haig de dir: XAPÓ!!!!!
ResponEliminaQuin tros de pastís de 2 pisos més sensacional ;-)