Ingredients:
12 plaques de canelons
2 cuixes de confit d’ànec
3 cullerades d’oli del confit
150 gr. de ceba
1 cullerada de pinyons torrats
50 gr. de brandy
125 ml. de crema de llet
25 gr. de foie
Formatge ratllat
Per la salsa:
1 cullerada d’oli del confit
150 gr. de ceba
5 gr. de ceps deshidratats
2 cullerades de brandy
250 ml. d’aigua
250 ml. de llet
1/2 cullerada de Maizena
1 ou
20 gr. de foie
Sal
Escalfar una mica el confit al microones. Treure la pell i els ossos i picar-ne la carn amb un ganivet.
Daurar lleugerament la ceba picada en l’oli del confit. Afegir la carn del confit, els pinyons i el brandy. Deixar evaporar, afegir el foie i la crema de llet fins que quedi ben lligat. Reservar.
Coure les plaques dels canelons i farcir-les amb la preparació anterior.
Per la salsa:
Daurar lleugerament la ceba picada amb l’oli del confit. Afegir els ceps prèviament hidratats i el brandy. Deixar evaporar. Afegir l’aigua i un polsim de sal i deixar reduir fins a la meitat. Triturar amb el minipimer, afegir la llet, l’ou, la Maizena i el foie i tornar a triturar. Passar pel colador xinès i coure a foc lent sense deixar de remenar fins que espesseixi.
Posar a la safata del forn un fons de salsa, disposar damunt els canelons farcits i cobrir amb la resta de salsa. Cobrir amb el formatge ratllat.
Coure al forn a 180ºC durant uns 30 minuts fins que el formatge es gratini.
Memòries d'una cuinera: Canelons.
Feia anys que no cuinava canelons... han quedat uns canelons diferents però molt gustosos. Quan parli amb la meva cunyada la Maria li he de demanar la recepta de canelons de la seva mare, els feia boníssims!!!
(Recepta de El cullerot festuc)
Una poroposta sensacional! Amb el confit d'ànec han de quedar molt gustosos.
ResponEliminaCarme, aquests canelons han de ser divins!! I si la recepta ve de l'Eva, èxit assegurat!
ResponEliminaBones Festes i Feliç 2012!
Caram, aquests canelons són de luxe!!!!
ResponEliminaUna abraçada i moooolt bones Festes!
Anna
que bons!!!!
ResponEliminaPTNTS I BON NADAL!
Dolça
Uns canelons ben festius! A veure si més endavant ens ensenyes els de la Maria també.
ResponEliminaPetons, moltíssimes gràcies per participar i bones Festes!
Aquests canelons han de ser deliciosos Carme! molt bona idea fer servir confit d'ànec, me l'apunto, a veure què acabem fent nosaltres al final però amb el poc temps que queda em semblen una bona opció, gràcies!
ResponEliminaOhhhh!! quina idea més bona!!!el confit d'ànec és tan versàtil!!!boníssima proposta!!!
ResponEliminaPetons!!
Carmen, muy buenos estos canelones.
ResponEliminaNunca los he probado con confit y mira que los he hecho de mil maneras.
Me los apunto para la próxima.
Besos
que bons Carme!!! aquest any veig que triomfen els d'ànec!!!! moltíssimes gràcies per participar i bon any!!! petonets
ResponEliminaCarme, me l´ha apunte que serà pel pròxim sopar que tinga amb invitats. Feliç Any amb un poquet de retard!!!
ResponElimina