dimecres, 22 d’octubre de 2014

Panellets de castanya

Ingredients: (12 unitats)

100 gr. de castanyes cuites
75 gr. de sucre
25 gr. d’aigua
1/2 cullereta de vainilla en pasta

Per decorar:
Sucre llustre
Fruita confitada

Rentar les castanyes, posar-les en un recipient que pugui anar al microones i cobrir-les d’aigua.
Coure 15 minuts al microones a màxima potència.
Retirar l’aigua per tal que les castanyes es refredin una mica.
Pelar les castanyes i triturar-les amb la picadora fins obtenir una mena de farina de castanya.

Posar l’aigua amb el sucre al foc fins que es formin bombolles grosses. Abocar-hi les castanyes picades i remenar contínuament durant uns minuts fins que la massa es desenganxi de les parets del cassó. Posar la barreja en un altre recipient, afegir la vainilla i remenar bé fins integrar.
Quan la massa tingui una temperatura que es pugui manipular amb les mans, fer un cilindre i tallar-ne les porcions. Fer una bola de cada porció de massa i arrebossar-la amb el sucre llustre. Decorar amb un tall petit de fruita confitada.
Col·locar els panellets a la plata, sobre paper vegetal i coure al forn a 200ºC uns 5 minuts.


Memòries d'una cuinera: Panellets.
No se si realment els podem anomenar panellets, en tenen la forma tot i que no inclouen l’ametlla com a ingredient.
Aquests dolços conserven el sabor de la castanya amb un toc de vainilla que hi combina molt bé. A mi m’han agradat més sense la fruita confitada, tenen més gust de castanya encara que no són tan vistosos.

12 comentaris:

  1. panellets de castanyes, hummm, uns dels meus preferits

    ResponSuprimeix
  2. Molt originals...jo crec que són plenament emmarcables al repte d'aquest mes! Petons!

    ResponSuprimeix
  3. Quiero entregarte el premio Indalo por tus seguidores y tus buenas recetas, después tu se lo puedes entregar a quien tú quieras eso si que cumpla los requisitos. Aquí te dejo el enlace para que lo recojas.
    http://cocina-trini.blogspot.com.es/2012/10/premio-indalo-de-bronce-indalo-de-plata.html

    ResponSuprimeix
  4. Oh que bons! M'encanta aquesta proposta amb el que m'agraden les castanyes! Aquests panellets deuen semblar quasi marrons glaces, se'm fa la boca aigua! Gran recepta. Un petó bonica

    Les receptes que m'agraden

    ResponSuprimeix
  5. Molt originals Carme! Una molt bona proposta, si senyora!! :)

    ResponSuprimeix
  6. t'han quedat maquíssims Carme. ets una artista. Moltes gràcies per participar. Petonets

    ResponSuprimeix
  7. I tant que son panellets i a més poden anar molt bé per a persones amb intoleràncies!
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponSuprimeix
  8. A mi m'encanten les castanyes, així que ben segur que ho provaré!

    ResponSuprimeix
  9. Molt bona idea. Però una pregunta: t' has plantejat fer- los amb patata, tb?

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Hola Andaira, no m'ho havia plantejat, però podrien quedar molt bé. Serà qüestió d'experimentar amb les quantitats.
      Gràcies!!!

      Suprimeix
  10. Molt bona idea. Però una pregunta: t' has plantejat fer- los amb patata, tb?

    ResponSuprimeix