Ingredients:
Pel bescuit:
4 ous
100 gr. de sucre
100 gr. de farina
Per la trufa:
250 gr. de xocolata fondant
1 l. de nata per muntar
100 gr. de sucre
Per la trufa:
S’ha de preparar el dia abans de fer el tronc.
Fondre la xocolata al bany Maria, incorporar 250 ml. de nata fins que estigui totalment integrada. Anar fent aquest procés fins incorporar tota la nata.
Refredar a la nevera.
Pel bescuit:
Separar les clares dels rovells. Muntar les clares a punt de neu amb 80 gr. de sucre. Blanquejar els rovells amb la resta del sucre. Barrejar suaument les clares i els rovells i afegir la farina tamisada amb moviments envolvents per tal que no es perdi esponjositat.
Posar la massa ben estirada sobre paper vegetal en una safata del forn. Coure a 170ºC durant uns 10 minuts.
Muntar la trufa amb les barnilles elèctriques, quan comenci a agafar volum afegir el sucre i seguir muntant.
Estendre la meitat de la trufa sobre el bescuit i enrotllar-lo. Cobrir el tronc amb la resta de la trufa.
Mantenir a la nevera un mínim de dues hores abans de servir.
Decorar amb fruits secs i galetes de mantega en forma de bolet.
(Recepta de Moras Moradas)
La Magda em va demanar de fer un tronc de Nadal pels postres del sopar de cap d'any que vam celebrar a casa seva.
ResponEliminaAquesta recepta és senzilla i queda molt bo.
Bon any nou !!!
¡que cosa más rica este tronquito! :)
ResponElimina