Ingredients:
Pel pa de pessic:
6 ous
200 gr. de farina
200 gr. de sucre
2 culleretes de vainilla ensucrada
Per la crema:
400 ml. d’aigua
100 ml. de suc de llimona
150 gr. de sucre
2 ous
40 gr. de Maizena
Ratlladura de pell de llimona
2 fulles de gelatina
1 cullereta de vainilla ensucrada
Almívar i crocant d’ametlla
Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina tamisada i la vainilla i incorporar amb moviments suaus. Abocar dins un motlle untat amb mantega i coure-ho 35 minuts a 180º.
Per la crema:
Reservar mig got d’aigua.
Posar la resta d’aigua, el suc de llimona i la ratlladura de llimona al foc fins que bulli. Tapar i reservar uns minuts fora del foc.
Dissoldre la Maizena en l’aigua reservada anteriorment. Batre els ous amb el sucre i la vainilla, afegir-ho a la Maizena.
Colar la infusió de llimona i barrejar amb la mescla d’ous i Maizena.
Posar a escalfar sense deixar de remenar. Quan trenqui el bull, retirar del foc i dissoldre-hi la gelatina prèviament hidratada.
Tapar amb film transparent i deixar refredar.
Tallar el pa de pessic en tres discs. Emborratxar amb almívar el primer disc i cobrir amb 1/3 part de la crema de llimona. Posar l’altre disc i repetir l’operació.
Posar el darrer disc, cobrir tot el pastís amb crema de llimona i decorar amb crocant d’ametlla.
Reservar a la nevera.
(Recepta de La Cuina de Casa)
Diumenge passat la Sílvia va fer 27 anys. Avui he portat aquest pastís al dinar familiar per celebrar-ho. Felicitats cunyada!!!
ResponEliminaTé una pinta fantàstica, Carme! Aquesta crema s'assembla molt a una que vaig preparar a un curs de l'Aula Gastronòmica i el puntet de llimona li dóna un toc molt refrescant. M'anoto la recepta!
ResponEliminaFins aviat!
La Taula d'en Bernat
me gusta mucho. no soy muy dulcera en general, pero si se trata de cortar el dulzor con el limón me alucina. La Key Lime Pie me parece increíble, lo mismo con un buen budín de limón... Muy, muy, muy rico. Así que ahora tengo otra tartita para apuntar. :)
ResponEliminaHola Anna, refrescant i lleugera, ideal després d'un àpat familiar.
ResponEliminaHola Mandarina, no queda muy dulce y el toque ácido del limón queda muy rico.
Fins aviat, hasta pronto !!!
Carme, encantada de conocerte, gracias por comentarme en la campaña.
ResponEliminaEste postre se ve delicioso, a mi me encantan los dulces con limón, son frescos y ricos.
Besitos
Hola Kako, quedó muy bueno y refrescante.
ResponEliminaGracias por tu visita.