Demà serà el meu aniversari, faré 38 anys.
Per celebrar-ho amb la família, avui portaré aquest pastís pel dinar dels dissabtes. Espero que els hi agradi.
Ingredients:
Pel pa de pessic:
225 gr. de mantega a temperatura ambient
225 gr. de sucre
16 gr. de vainilla ensucrada
4 ous grossos
200 gr. de farina amb llevat
25 gr. de Maizena
1 cullereta de llevat Royal
4 cullerades de llet
Per la crema pastissera:
1/2 l. de llet
125 gr. de sucre
3 rovells d’ou
45 gr. de Maizena
1 beina de vainilla
Per la cobertura de xocolata:
140 gr. de xocolata amb llet de cobertura
4 cullerades de nata líquida
Pel pa de pessic:
En un bol batre la mantega amb el sucre i la vainilla ensucrada fins obtenir una barreja lleugera i esponjosa.
Afegir els ous d’un en un batent bé després de cada incorporació.
Incorporar de mica en mica la farina, la Maizena i el llevat tamisats, procurant que la massa no perdi esponjositat.
Afegir la llet i lligar bé, fins que la massa quedi fluida i esponjosa.
Repartir la massa en dos motlles prèviament untats amb mantega. Coure al forn a 180ºC durant 25 minuts.
Desemmotllar i deixar refredar sobre una reixa.
Per la crema pastissera:
Portar a ebullició la llet amb la beina de vainilla tallada pel mig i una mica de sucre.
Barrejar en un bol els rovells amb la resta de sucre, un rajolí de llet freda i la Maizena. Incorporar un rajolí de la llet aromatitzada amb vainilla, remenar i abocar la resta de llet.
Colar la mescla i posar-la al foc sense deixar de remenar fins que espesseixi, però sense que arribi a bullir.
Abocar la crema dins una plata per tal que es refredi ràpidament. Cobrir la superfície de la crema amb film transparent. Un cop sigui freda reservar-la a la nevera.
Per la cobertura de xocolata:
Fondre la xocolata al bany Maria. Afegir la nata líquida i remenar amb suavitat fins que quedi totalment integrada i quedi una crema homogènia.
Col·locar un disc de pa de pessic a una plata i cobrir-lo amb la crema pastissera. Posar damunt el segon disc de pa de pessic i cobrir-lo amb la cobertura de xocolata encara tèbia.
Deixar refredar completament abans de servir.
MOLTÍSSIMES FEL.LICITATS!!!!!
ResponEliminaEspere que passes un día mòlt feliç amb la gent qué més vols i tambè que tingues mólts regalets, clar. :-) Petons!
Per molts anys. Un patís molt bo :)
ResponEliminaOoooh, per molts anys!!
ResponEliminaFa temps que vull fer aquest pastís, ma germana viu a Boston i em fa gràcia, a veure si m'animo!!
Petons
Sandra
que buen bizcocho! la crema pastelera debe de quedar muy bien con el chocolate, no?
ResponEliminaPer molts anys!!!!
ResponEliminaSegur que el pastís serà un èxit total!!!
Molts d'anys!!! Ohhh, fins avui no ho he vist. Agaf un tros de pastís per brufar-te. Una abraçada.
ResponEliminaPer molts anys, encara que una mica tard... Visca el 74, ja,ja,ja!;)
ResponEliminaSegur que estava boníssim, fa molt bona pinta. M'agrada molt la crema.
Petons.
tiene muy buena pinta y se ve muy rico
ResponEliminabsss
Moltes gràcies per les vostres felicitacions.
ResponEliminaEl pastís em va encantar (està malament que ho digui jo que me'l vaig fer per mi mateixa?!?!) La crema m'encanta... i també la xocolata... el pa de pessic era molt esponjós... sóc una llaminera...
Petons, besos