diumenge, 5 de febrer del 2012

Coca de ratafia

Ingredients:

200 gr. de farina especial bescuits
200 gr. de sucre
3 ous
1 iogurt natural
100 gr. de panses
125 gr. d’oli de gira-sol
125 gr. de ratafia
25 gr. d’ametlles en daus

Posar les panses en remull dins la ratafia durant unes hores. Escórrer i reservar per separat.
Separar les clares dels rovells. Batre els rovells amb la meitat del sucre fins que quedin blanquinosos. Muntar les clares a punt de neu amb l’altra meitat del sucre.
En un bol barrejar la ratafia, l’oli, el iogurt i la farina tamisada. Incorporar els rovells i les clares remenant amb molta suavitat. Afegir les panses.
Untar un motlle de silicona amb mantega. Abocar-hi la massa.
Coure al forn a 180ºC durant 45 minuts.
Al moment de treure del forn, pintar la superfície amb ratafia i tot seguit escampar-hi damunt sucre i ametlles en daus.

11 comentaris:

  1. Carme, amb aquest fred va bé tenir el forn encès i fer coses tan bones com aquesta coca.
    Nani

    ResponElimina
  2. M'encanta la ratafia, o sigui que aquesta coca ha de quedar amb un gustet fantàstic!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. La ratafia no m'agrada, però segur que aquesta coca la provaria, ja men menjaria un trosset ara per verenar!
    Petons

    ResponElimina
  4. aquest tipus de pastissos són boníssssssssims! i la ratafia segur que li dona un sabor boníssim. Molts petonets

    ResponElimina
  5. Quin tros em feia jo ara mateix amb una chocolata ben calenta!
    Molts petons i feliç diumenge!

    ResponElimina
  6. Carme, ¿ratafía?. èxit segur a casa meva,

    ResponElimina
  7. Una proposta sorprenent i boníssima, Carme. A mi em torna boja la ratafia... mai no havia pensat fer-ne per aromatitzar un pastís. Molt bona idea!!! Petons

    ResponElimina
  8. no conocía ese licor, no creo que lo vendan por acá porque, por lo que he visto en internet, es típico de cataluña... :o(
    igual te ha quedado muy bonita esa coca, y ya me gustaría poder darle un bocado.

    ResponElimina
  9. vaya coca más rica!!! que delicia, es toda una tentación! Besitos

    ResponElimina
  10. La coca va quedar bona, però no tenia la textura que m'esperava, va pujar molt però al final es va desinflar. El proper cop intentaré fer la recepta que he llegit a Cuina per llaminers a veure si em queda millor.
    La ratafia no m'apassiona però he de dir que dona un aroma i un gust molt bo a la coca.
    Sole con otro licor a base de aguardiente y hierbas seguro que queda igual de rica, o con anís.
    Petons, besos

    ResponElimina