dimecres, 15 de febrer del 2012

Croquetes de pollastre al curry

Ingredients:

500 ml. de llet
75 gr. de mantega
125 gr. de farina
3 ous
1 ceba
1 pastanaga
2 pits de pollastre
1 cullereta de curry
1 cullerada de salsa de soja
Sal, oli d’oliva, pebre
Pa ratllat

Daurar la ceba i la pastanaga picades en un rajolí d’oli d’oliva. Afegir el pollastre tallat petit i cuinar uns minuts. Afegir un polsim de sal i de pebre, el curry i la salsa de soja. Remenar bé per tal que el pollastre quedi ben impregnat.
Deixar refredar una mica i picar lleugerament a la picadora. Reservar.

Posar la llet a bullir.
A part, daurar la farina en una paella amb la mantega fosa. A foc lent, anar-hi afegint la llet calenta de mica en mica i sense deixar de remenar fins obtenir una beixamel espessa que es separi de les parets de la paella.
Incorporar el pollastre picat. Afegir els rovells dels ous. Remenar-ho bé fins que quedi ben lligat.
Posar la pasta en una plata i tapar-la amb film transparent. Fer uns forats al film i deixar refredar.

Donar forma a les croquetes, enfarinar-les, untar-les amb les clares d’ou batudes i arrebossar-les amb el pa ratllat.
Fregir-les en abundant oli d’oliva fins que siguin ben daurades, retirar-les del foc i posar sobre paper de cuina absorbent.

La recepta del 15: Croquetes.
Una versió més especiada de les croquetes de pollastre.


15 comentaris:

  1. Ostres Carme, aquesta no me l'esperava! De pollastre al curry? Just ahir en vaig menjar i en tinc al congelador... ja sé com me'l menjaré! quina cosa més bona!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. M'agrada el gust del curri i trobo que ha de quedar molt bé en unes croquetes!!!

    Petons

    ResponElimina
  3. Només de pensar que la casa pot fer olor de curry, m'agraden molt!
    nani

    ResponElimina
  4. Hola Carme!
    Jo de curri ben poc, tinc una assignatura pendent amb les espècies, però fan molt bona pinta!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  5. Mmmmmm CLOQUETAS!!! Qué divines!!! Molts Petons.

    ResponElimina
  6. mmmmmmmmm, deliciosses i el "puntet" del curry, superior

    ResponElimina
  7. Mmmmm muy buenas, no me canso de ver croquetas, y es que me encantan.
    Que ricas, nunca las he hecho con curry, tendré que probar porque a mi hija mayor le va mucho.
    Besitos

    ResponElimina
  8. Que originals!! I que bones!!
    Petons

    ResponElimina
  9. Fa molt de temps que vuic probar a fer una recepta amb curry, perque he llegit que és saníssim. Aquestes croquetes es veuen delicioses, tindré que provarles, i així també mate el desig del curry.

    petons

    ResponElimina
  10. que ricos! ese toque de curry y soja le debe de dar un sabor muy especial!

    ResponElimina
  11. Mmmmmmm!! molt gustoses i originals!
    petonets

    ResponElimina
  12. A casa el curry ens encanta, han de quedar unes croquetes molt gustoses i originals.

    ResponElimina
  13. Originals, gustoses i molt acolorides!
    M'agraden!!!!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  14. Les croquetes m'encanten de tots els gustos. Vaig pensar que per animar una mica les típiques croquetes de pollastre el toc del curri li vindria molt bé. I no han defraudat, han quedat molt bones i amb un color molt xulo.
    Gràcies pels vostres comentaris, gracias por vuestros comentarios

    ResponElimina
  15. Oh, Carme, em vaig perdre aquestes delicioses croquetes! m'encanta el toc picantó que els hi has posat, molt original i gustós! a més els dóna un color ben bonic.

    M'en vaig a veure els pastissos ;-)
    Petons!

    ResponElimina