Ingredients:
500 ml. de llet
75 gr. de mantega
125 gr. de farina
3 ous
1 ceba
1 pastanaga
2 pits de pollastre
1 cullereta de curry
1 cullerada de salsa de soja
Sal, oli d’oliva, pebre
Pa ratllat
Daurar la ceba i la pastanaga picades en un rajolí d’oli d’oliva. Afegir el pollastre tallat petit i cuinar uns minuts. Afegir un polsim de sal i de pebre, el curry i la salsa de soja. Remenar bé per tal que el pollastre quedi ben impregnat.
Deixar refredar una mica i picar lleugerament a la picadora. Reservar.
Posar la llet a bullir.
A part, daurar la farina en una paella amb la mantega fosa. A foc lent, anar-hi afegint la llet calenta de mica en mica i sense deixar de remenar fins obtenir una beixamel espessa que es separi de les parets de la paella.
Incorporar el pollastre picat. Afegir els rovells dels ous. Remenar-ho bé fins que quedi ben lligat.
Posar la pasta en una plata i tapar-la amb film transparent. Fer uns forats al film i deixar refredar.
Donar forma a les croquetes, enfarinar-les, untar-les amb les clares d’ou batudes i arrebossar-les amb el pa ratllat.
Fregir-les en abundant oli d’oliva fins que siguin ben daurades, retirar-les del foc i posar sobre paper de cuina absorbent.
500 ml. de llet
75 gr. de mantega
125 gr. de farina
3 ous
1 ceba
1 pastanaga
2 pits de pollastre
1 cullereta de curry
1 cullerada de salsa de soja
Sal, oli d’oliva, pebre
Pa ratllat
Daurar la ceba i la pastanaga picades en un rajolí d’oli d’oliva. Afegir el pollastre tallat petit i cuinar uns minuts. Afegir un polsim de sal i de pebre, el curry i la salsa de soja. Remenar bé per tal que el pollastre quedi ben impregnat.
Deixar refredar una mica i picar lleugerament a la picadora. Reservar.
Posar la llet a bullir.
A part, daurar la farina en una paella amb la mantega fosa. A foc lent, anar-hi afegint la llet calenta de mica en mica i sense deixar de remenar fins obtenir una beixamel espessa que es separi de les parets de la paella.
Incorporar el pollastre picat. Afegir els rovells dels ous. Remenar-ho bé fins que quedi ben lligat.
Posar la pasta en una plata i tapar-la amb film transparent. Fer uns forats al film i deixar refredar.
Donar forma a les croquetes, enfarinar-les, untar-les amb les clares d’ou batudes i arrebossar-les amb el pa ratllat.
Fregir-les en abundant oli d’oliva fins que siguin ben daurades, retirar-les del foc i posar sobre paper de cuina absorbent.
La recepta del 15: Croquetes.
Una versió més especiada de les croquetes de pollastre.
Ostres Carme, aquesta no me l'esperava! De pollastre al curry? Just ahir en vaig menjar i en tinc al congelador... ja sé com me'l menjaré! quina cosa més bona!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
M'agrada el gust del curri i trobo que ha de quedar molt bé en unes croquetes!!!
ResponEliminaPetons
Només de pensar que la casa pot fer olor de curry, m'agraden molt!
ResponEliminanani
Hola Carme!
ResponEliminaJo de curri ben poc, tinc una assignatura pendent amb les espècies, però fan molt bona pinta!!
Una abraçada.
Mmmmmm CLOQUETAS!!! Qué divines!!! Molts Petons.
ResponEliminammmmmmmmm, deliciosses i el "puntet" del curry, superior
ResponEliminaMmmmm muy buenas, no me canso de ver croquetas, y es que me encantan.
ResponEliminaQue ricas, nunca las he hecho con curry, tendré que probar porque a mi hija mayor le va mucho.
Besitos
Que originals!! I que bones!!
ResponEliminaPetons
Fa molt de temps que vuic probar a fer una recepta amb curry, perque he llegit que és saníssim. Aquestes croquetes es veuen delicioses, tindré que provarles, i així també mate el desig del curry.
ResponEliminapetons
que ricos! ese toque de curry y soja le debe de dar un sabor muy especial!
ResponEliminaMmmmmmm!! molt gustoses i originals!
ResponEliminapetonets
A casa el curry ens encanta, han de quedar unes croquetes molt gustoses i originals.
ResponEliminaOriginals, gustoses i molt acolorides!
ResponEliminaM'agraden!!!!
Petonets!
Anna
Les croquetes m'encanten de tots els gustos. Vaig pensar que per animar una mica les típiques croquetes de pollastre el toc del curri li vindria molt bé. I no han defraudat, han quedat molt bones i amb un color molt xulo.
ResponEliminaGràcies pels vostres comentaris, gracias por vuestros comentarios
Oh, Carme, em vaig perdre aquestes delicioses croquetes! m'encanta el toc picantó que els hi has posat, molt original i gustós! a més els dóna un color ben bonic.
ResponEliminaM'en vaig a veure els pastissos ;-)
Petons!