Ingredients:
Per la massa mare:
200 gr. de farina de força
25 gr. de llevat fresc
1/2 got de llet tèbia
8 gr. de sal
Per la massa de brioix:
200 gr. de farina de força
8 gr. de llevat fresc
1 ou
100 gr. de sucre
20 gr. de mantega pomada
1/2 got de llet tèbia
1 cullerada d’anís
1 cullerada d’aroma de flor de taronger
2 sobres de vainilla ensucrada
ratlladura de la pela d’una taronja
250 gr. de farina de força per amassar
Per decorar:
1 ou batut
Fruites confitades
Pinyons
Crema pastissera
Sucre
Per la massa mare:
Dissoldre el llevat en la llet tèbia i deixar reposar uns minuts. Afegir la farina i la sal i amassar, afegint més farina si cal, fins que quedi una massa que es desenganxi dels dits. Tapar i deixar llevar uns 30 minuts fins que la massa dobli el seu volum.
Per la massa de brioix:
Dissoldre el llevat en la llet tèbia i deixar reposar uns minuts. Afegir l’ou, el sucre i la mantega i barrejar bé. Incorporar l’anís, l’aroma de flor de taronger, la vainilla i la ratlladura de pell de taronja. Afegir la farina i amassar, afegint més farina si cal, fins que quedi una massa que es desenganxi dels dits.
Afegir la massa mare i amassar fins que les dues masses quedin totalment integrades.
Tapar i deixar reposar 15 minuts.
Dividir la massa en dos parts, fer dues boles, tapar-les i deixar reposar 5 minuts.
Sobre un tall de paper de forn amb un corró donar-los forma ovalada. Deixar-les llevar fins que doblin el gruix.
Pintar amb ou batut i decorar amb crema, la fruita confitada i els pinyons. Empolsar amb sucre.
Coure al forn a 180ºC durant uns 22 minuts, fins que quedi daurada.
Tiene muy buena cara esta coca. Feliz verbena :)
ResponEliminaCarme quina bona pinta que te aquesta coca!!!.Jo tinc la primera al forn ....
ResponEliminaPetons i bona revetlla
Hola Carme guapa tu
ResponEliminaUna coca preciosa, et desitjo una Feliç Revetlla de Sant Joan
mil petonets Susanna
Un coca preciosa, bona nit de Sant Joan.
ResponEliminano conocía esta festividad, ¡felicidades!
ResponEliminahermosa la coca, muy colorida :)
Un aspecto inmejorable y el sabor seguro que lo supera... que rica!!
ResponEliminaCarme, ¿que cuántas hice? todas las que ves en la mesa, las hice de un tirón para una celebración en el cole de mi peque :-) Había cuatro individuales (que como eran tan grandes se partiron en tres cada una) 4 grandes de las que salieron un montón de porciones y de las cocas de anis una bandeja llena hasta arriba (unas 30) ¿y sabes? todas se gastaron jajajajajajaja
ResponEliminaEl meu pastís ha quedat bonic, però aquesta coca no es queda al darrera, m'agrada la decoració que hi has posat, queda molt vistosa. Esper que passassis bona revetlla. Petonets.
ResponEliminaT'ha quedat perfecte!
ResponEliminaNo l´he provat mai, perquè açí en València no és típica de fer, crec. Però m´he adonat que té que ser força fàcil i bona, així que me pensé que triaré a fer-la. T´ha quedat mólt bònica la presentació. Fel.licitats.
ResponEliminaPetons.
Carme, has fet una coca que enamora. Un autèntic luxe.
ResponEliminaNani
Ei, quina pinta!!!!!! Segurament estava bonissima.
ResponElimina