dissabte, 28 d’abril de 2012

Carquinyolis

Ingredients:

100 gr. d’ametlles crues amb pell
175 gr. de farina
100 gr. de sucre
1 ou
1 cullereta de llevat Royal
Ratlladura de la pela de mitja llimona

Posar les ametlles en remull amb aigua.
En un bol barrejar el sucre amb l’ou. Afegir la ratlladura de llimona. Incorporar-hi la farina barrejada amb el llevat. Acabar d’amassar amb les mans.
Escórrer les ametlles i afegir-les a la massa.
Formar una barra d’uns 3 cm d’ample i 1 cm d’alt.
Col·locar sobre una safata coberta amb paper de forn.
Coure al forn a 180ºC durant 15 minuts. Passat aquest temps treure del forn i tallar llesques d’1 cm d’ample. Col·locar-les un altre cop sobre la safata i coure-les al forn durant uns 12 minuts més fins que siguin daurades.
Deixar refredar sobre una reixa.

Memòries d'una cuinera: Carquinyolis.
Aquests dies se m'han acudit moltes idees per fer els carquinyolis, dolços amb perles de xocolata, amb fruits vermells, salats amb tomàquet deshidratat, orenga i parmesà... però com que no n'havia fet mai m'he decidit a fer els clàssics. Els he fet aquest matí i ja quasi no en queden...


(Recepta de La Cuina de Casa)

7 comentaris:

  1. nunca las hice, sé que por acá se llaman biscottis (dos veces cocido). he visto ya tantas entradas al respecto en estos días que tendré que poner manos a la obra, je

    ResponSuprimeix
  2. T'hna quedat molt bé: Jo la propera vegado posaré les ametlles en remull a veure com queden:
    petons

    ResponSuprimeix
  3. doncs han quedat genials! a partir d'ara ja pots experimentar!!! ;P moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponSuprimeix
  4. Carme, Jo tampoc n'havia fet mai, però veig que t'han sortit de fàbula.
    Nani

    ResponSuprimeix
  5. Penso igual que la Judith, ja pots començar a fer-ne més que idees no t'en falten.
    Moltes gràcies per participar.

    ResponSuprimeix
  6. Carme l'altre dia vaig fer els teus carquinyolis, i van quedar tant bé que els he posat al meu bloc
    http://amossegadetes.blogspot.com.es/2014/12/carquinyolis.html
    Gracies per aquesta recepta tant bona. Un peto
    Anna

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Anna, t'han quedat molt millor que els meus, m'encanta el color tan daurat que han agafat.
      Un petonàs

      Suprimeix