dimarts, 10 d’abril de 2012

La Mona: Pastís de trufa i xocolata


Ahir va ser el dia de la Mona i aquesta és la que vam fer per regalar a la Laura, la fillola de l'Àlex.
Laura, espero que t'hagi agradat.


Ingredients:

Pel pa de pessic:
6 ous
200 gr. de farina
200 gr. de sucre
8 gr. de vainilla ensucrada

Per l’almívar:
100 ml. d’aigua
100 gr. de sucre
Gotes de suc de llimona

Per la trufa:
200 gr. de xocolata per postres
500 ml. de nata per muntar
3 cullerades de sucre glass

200 gr. de xocolata de cobertura

Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina tamisada i la vainilla i incorporar amb moviments suaus. Abocar dins un motlle untat amb mantega i coure-ho 35 minuts a 180º.

Per l’almívar:
Coure l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona durant 5 minuts.

Per la trufa:
Fondre la xocolata al bany Maria. Anar afegint la nata per muntar de mica en mica de manera que s’integri totalment.
Deixar refredar i guardar a la nevera fins el dia següent.
Muntar la trufa amb les barnilles elèctriques, incorporant el sucre quan la trufa comenci a agafar volum, acabar de muntar. Reservar a la nevera.

Tallar el pa de pessic en tres discs. Emborratxar amb almívar el primer disc i cobrir amb la meitat de la trufa. Posar l’altre disc i repetir l’operació.
Posar el darrer disc i cobrir amb xocolata de cobertura fosa al bany Maria.
Reservar a la nevera.

9 comentaris:

  1. Segur que li ha agradat i molt , aquesta mna

    ResponSuprimeix
  2. Aquesta mona ha de ser bonissima i a la laia segur que li ha agradat molt.
    petons

    ResponSuprimeix
  3. Boníssima, Carme. Té de tot: un pa de pessic bo, l'almívar, la xocolat... jo també vull una mona! he he. Petons

    ResponSuprimeix
  4. LAURA: carme!em va encantar! espero poder menjar-ne moltes més gràcies!

    ResponSuprimeix
  5. Segur que a la Laura li va encantar, us va quedar una mona xulíssima!

    ResponSuprimeix
  6. que bueno lo de la mona, se ve espectacular. por acá se comen roscas para pascuas, nada de monas :(

    ResponSuprimeix
  7. De ben segur que li va agradar i no m'estranya té una pinta deliciosa!!!
    Moltes gràcies per participar
    Annie i Catieu

    ResponSuprimeix
  8. Quina monas més apetitosa! I de chocolata i trufa mmmmm m'encanta!

    Petons

    ResponSuprimeix
  9. Quina Mona més maca i més bona!!!segur que a la Laura li ha encantat!!!!

    Petons!

    ResponSuprimeix