dimarts, 10 d’abril del 2012
La Mona: Pastís de trufa i xocolata
Ahir va ser el dia de la Mona i aquesta és la que vam fer per regalar a la Laura, la fillola de l'Àlex.
Laura, espero que t'hagi agradat.
Ingredients:
Pel pa de pessic:
6 ous
200 gr. de farina
200 gr. de sucre
8 gr. de vainilla ensucrada
Per l’almívar:
100 ml. d’aigua
100 gr. de sucre
Gotes de suc de llimona
Per la trufa:
200 gr. de xocolata per postres
500 ml. de nata per muntar
3 cullerades de sucre glass
200 gr. de xocolata de cobertura
Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina tamisada i la vainilla i incorporar amb moviments suaus. Abocar dins un motlle untat amb mantega i coure-ho 35 minuts a 180º.
Per l’almívar:
Coure l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona durant 5 minuts.
Per la trufa:
Fondre la xocolata al bany Maria. Anar afegint la nata per muntar de mica en mica de manera que s’integri totalment.
Deixar refredar i guardar a la nevera fins el dia següent.
Muntar la trufa amb les barnilles elèctriques, incorporant el sucre quan la trufa comenci a agafar volum, acabar de muntar. Reservar a la nevera.
Tallar el pa de pessic en tres discs. Emborratxar amb almívar el primer disc i cobrir amb la meitat de la trufa. Posar l’altre disc i repetir l’operació.
Posar el darrer disc i cobrir amb xocolata de cobertura fosa al bany Maria.
Reservar a la nevera.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segur que li ha agradat i molt , aquesta mna
ResponEliminaAquesta mona ha de ser bonissima i a la laia segur que li ha agradat molt.
ResponEliminapetons
Boníssima, Carme. Té de tot: un pa de pessic bo, l'almívar, la xocolat... jo també vull una mona! he he. Petons
ResponEliminaLAURA: carme!em va encantar! espero poder menjar-ne moltes més gràcies!
ResponEliminaSegur que a la Laura li va encantar, us va quedar una mona xulíssima!
ResponEliminaque bueno lo de la mona, se ve espectacular. por acá se comen roscas para pascuas, nada de monas :(
ResponEliminaDe ben segur que li va agradar i no m'estranya té una pinta deliciosa!!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar
Annie i Catieu
Quina monas més apetitosa! I de chocolata i trufa mmmmm m'encanta!
ResponEliminaPetons
Quina Mona més maca i més bona!!!segur que a la Laura li ha encantat!!!!
ResponEliminaPetons!