Ingredients:
300 gr. d’arròs
1 sèpia grossa
1 ceba grossa
1 tomàquet madur petit
Tinta de calamar
1,2 l. d’aigua o brou de peix
2 grans d’all
Julivert
10 avellanes
Oli d’oliva
Sal
Sofregir la ceba en un rajolí d’oli d’oliva fins que sigui ben daurada. Posar la sèpia tallada a daus i cuinar un parell de minuts. Afegir el tomàquet ratllat i seguir sofregint.
Incorporar l’arròs i enrossir una mica. Posar la tinta de calamar. Afegir l’aigua o el brou, salar lleugerament i coure durant 15 minuts. Uns minuts abans de finalitzar la cocció fer una picada amb l’all, el julivert i unes avellanes i incorporar a la cassola.
Un cop cuit, deixar reposar 5 minuts fora del foc.
300 gr. d’arròs
1 sèpia grossa
1 ceba grossa
1 tomàquet madur petit
Tinta de calamar
1,2 l. d’aigua o brou de peix
2 grans d’all
Julivert
10 avellanes
Oli d’oliva
Sal
Sofregir la ceba en un rajolí d’oli d’oliva fins que sigui ben daurada. Posar la sèpia tallada a daus i cuinar un parell de minuts. Afegir el tomàquet ratllat i seguir sofregint.
Incorporar l’arròs i enrossir una mica. Posar la tinta de calamar. Afegir l’aigua o el brou, salar lleugerament i coure durant 15 minuts. Uns minuts abans de finalitzar la cocció fer una picada amb l’all, el julivert i unes avellanes i incorporar a la cassola.
Un cop cuit, deixar reposar 5 minuts fora del foc.
La recepta del 15: Arròs.
L'arròs no és dels plats que em queden més bé, encara que darrerament he anat millorant una mica. Aquest és el clàssic arròs negre que es cuina a la costa. Jo hi he posat tinta de calamar però hi ha qui el fa sense i aconsegueix el color fosc daurant molt bé la ceba.
A mi em dónes un plat d'arròs negre i em fas la persona més feliç del món! De fet sempre li demano a ma mare que me'n faci (és que ella el borda! jajaja), o sigui que ja saps com m'agrada la teva proposta, no?
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
A mi l'arroz m'agrada de qualsevol manera, pero aixi com ho has fet tu, "DIVI"
ResponEliminaAi l'arrosset negre, que bo! A mi m'agrada mes amb la tinta del calamar que no amb ceba. Això va per gustos imagino. Sigui com sigui, t'ha quedat sensacional. Es veu deliciós!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
Carme, si encara en queda vinc...
ResponEliminaNani
M'agrada molt l'arròs negre i fa taaaaaant que no en faig! :-) T'ha quedst genial!
ResponEliminapetonets!!
M'agrada més l'arròs negre que la paella, i a casa no n'he fet mai, sempre l'he menjat de restaurant, mem si m'anim i t'agaf la recepta.
ResponEliminaUna abraçada
L'arròs negra a casa no el faig mai, i això que m'encanta!
ResponEliminaT'ha quedat sensacional i segur que molt gustós.
Hola Carme guapa tu
ResponEliminanena quin arròs més bo, a casa agrada molt i molt
mil petonets Susanna
que buena pinta que tiene, carme! ¿sabés que nunca cociné con tinta de calamar? me da miedo a hacer un gran enchastre, jejeje
ResponEliminaMmmm, ens encanta l'arròs negre!!!aquest fa una pinta boníssima!!!
ResponEliminaPetons! :)