Ingredients:
Pel pa de pessic:
3 ous
100 gr. de farina
100 gr. de sucre
8 gr. de vainilla ensucrada
Per l’almívar:
100 ml. d’aigua
100 gr. de sucre
Gotes de suc de llimona
Pel lemon curd:
4 llimones (el seu suc i la ratlladura de 2)
2 ous
30 gr. de mantega
60 gr. de sucre
2 cullerades de Maizena
Per la mousse:
250gr. de formatge Philadelphia
125 gr. de lemon curd
200 ml. de nata per muntar
3 cullerades de sucre
3 fulles de gelatina
un rajolí d’aigua
Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina tamisada i la vainilla i incorporar amb moviments suaus. Abocar dins un motlle untat amb mantega i coure-ho 20 minuts a 180º.
Per l’almívar:
Coure l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona durant 5 minuts.
Pel lemon curd:
Dissoldre la Maizena en el suc de llimona. Afegir els ous, la ratlladura de llimona i el sucre i batre fins que quedin incorporats. Posar al foc i afegir la mantega. Sense deixar de remenar, portar a ebullició. Un cop bulli retirar del foc i passar per un colador. Cobrir amb film transparent i reservar.
Per la mousse:
Hidratar les fulles de gelatina en aigua freda. Muntar la nata amb el sucre i reservar. Barrejar el formatge amb el lemon curd. Dissoldre la gelatina prèviament hidratada en un rajolí d’aigua calenta i afegir-la a la barreja de formatge. Incorporar la nata muntada amb moviments suaus.
Tallar el pa de pessic en dos discs. En un motlle desmuntable posar el primer disc, emborratxar amb almívar i cobrir amb la meitat de la mousse. Repetir l’operació. Reservar a la nevera fins que qualli una mica.
Cobrir amb el lemon curd que ens ha sobrat i tornar a posar a la nevera fins el moment de servir.
(Recepta del lemon curd de En Guete!!!)
¡¡¡¡boniiiissim!!!!
ResponEliminaHummmmmmmmmmmmm.......... quina cosa mes bonaaaaaaaaaaaa!!!!!! ha de ser riquissim.
ResponEliminaPetons
Quin pastis tan complert!! T'ha quedat genial! Peton
ResponElimina