dissabte, 29 de desembre de 2012

Mini cupcakes salats amb salmó fumat

Ingredients:

1 ou
25 gr. de sucre
40 gr. d’oli d’oliva
80 ml. de llet
135 gr. de farina
1 cullereta de llevat Royal
1/4 cullereta de sal
1 cullereta d’orenga
1 cullerada de formatge Grana Padano ratllat

Per la cobertura:
100 gr. de formatge Philadelphia
25 gr. de mantega
50 gr. de salmó fumat
4 cullerades de nata muntada sense sucre
1 polsim de pebre negre

Caviar per decorar

Batre l’ou lleugerament amb les barnilles elèctriques, anar afegint el sucre i seguir batent fins que blanquegi i dobli el volum.
Amb la velocitat de la batedora al mínim, anar incorporant l’oli de mica en mica, amb un rajolí ben fi.
Quan l’oli estigui totalment incorporat a la mescla afegir de mica en mica la llet i seguir batent a velocitat baixa.
Tamisar la farina amb el llevat i la sal. Afegir-la de cop a la massa i batre just fins que quedi incorporada.
Incorporar l’orenga i el formatge amb l’ajut d’una llengua pastissera amb moviments suaus.
Disposar la massa en 15 càpsules de paper, omplint-les fins 2/3 parts de la seva capacitat.
Coure al forn pre-escalfat a 160ºC amb ventilador durant 17 minuts.
Un cop cuits, deixar refredar sobre una reixa.

Per la cobertura:
Batre el formatge amb la mantega a temperatura ambient fins que quedi una mescla homogènia. Afegir el salmó fumat tallat ben petit amb unes tisores i un polsim de pebre negre. Incorporar la nata muntada amb moviments suaus.

Quan els mini cupcakes siguin freds decorar-los amb la mescla de formatge i salmó. Coronar amb una mica de caviar.
Reservar a la nevera.

Memòries d'una cuinera: Canapès.
Els ingredients clàssics amb una presentació diferent.



14 comentaris:

  1. Quina gran idea, ara que estan tan de moda! Segur que aconsegueixes la sorpresa de tothom. Molt bona recepta i Feliç 2013

    ResponSuprimeix
  2. Mai he probat els cupcakes salats pero me ha agradat molt la idea!! Bones festes!!!

    ResponSuprimeix
  3. Quina bona pinta ....amb el teu permis et copiare la cobertura de salmo i la posaré mab torradetes.
    Bon Any 2013.
    Petons

    ResponSuprimeix
  4. ¿CUPCAKES SALATS???, una idea genial y bonissima.

    BON ANY NOY 2013

    ResponSuprimeix
  5. Quina xulada Carme!!! Amb caviar i tot!!! Un aperitiu super original i de luxe per a aquestes festes! Xin-xin pel 2013!

    ResponSuprimeix
  6. M'agrada la idea, ten un paquet de salmó a la gelera, a veure si me fuig la peresa que tenc aquests dies i entro a la cuina.

    Molts d'anys i feliç any!!

    ResponSuprimeix
  7. Em sembla una gran idea, unes magdalenes salades d'aperitiu. Boníssimes!

    ResponSuprimeix
  8. M'encanten! Uns cupcakes molt bons per l'aperitiu.
    Feliç 2013!
    Muacs

    ResponSuprimeix
  9. mmmm, me encanta la adaptación que has hecho del canapé!
    Un beso y feliz 2013!

    ResponSuprimeix
  10. Carme,
    Quin presentació més bonita. Segur que són boníssims.
    Desitjo tornar a veure les teves bones receptes durant el 2013.
    Un molt feliç any!
    Nani

    ResponSuprimeix
  11. Quina bona pinta! Han de ser deliciosos i son molt originals per una taula de festa. Petons i bon any 2013!

    ResponSuprimeix
  12. Ets la reina dels cupcakes!
    Moltes gràcies per participar i feliç 2013.

    ResponSuprimeix
  13. Quina bona pinta, la oni té raó, ets la reina del scupcakes!!! ;P molts petonets reina i bon any.

    ResponSuprimeix