dissabte, 25 de febrer de 2012

Pastís de poma

Ingredients:

2 pomes
280 gr. de farina de rebosteria
4 ous
280 gr. de sucre blanc
150 ml. d’oli de gira-sol
16 gr. de vainilla ensucrada
1 cullereta de bicarbonat
2 culleretes de llevat Royal
1/2 cullereta de sal
2 culleretes de canyella en pols
1/2 cullereta de gingebre en pols

Per la cobertura:
250 gr. de formatge Philadelphia
250 gr. de sucre glass
50 gr. de mantega
8 gr. de vainilla ensucrada
200 ml. de nata per muntar

En un bol barrejar la farina, el bicarbonat, el llevat, la sal, la vainilla ensucrada, la canyella i el gingebre.
Batre els ous amb el sucre fins que quedi una massa blanquinosa i escumosa. Afegir l’oli i seguir batent.
Incorporar els ingredients secs fins aconseguir una mescla homogènia. Tot seguit picar la poma i integrar-la a la massa.
Posar la massa en un motlle untat amb mantega i enfarinar.
Coure 1 hora al forn a 180ºC.

Per la cobertura:
Batre el formatge i la mantega (a temperatura ambient). Afegir el sucre i la vainilla ensucrada i seguir batent.
Incorporar la nata muntada amb suavitat.

Quan el pa de pessic és fred, partir-lo pel mig i posar-hi una capa de la cobertura. Tapar-lo amb l’altre meitat i damunt del pastís abocar-hi la resta de cobertura. Guardar a la nevera 1 hora com a mínim.

15 comentaris:

  1. Tiene una pinta buenísima, enhorabuena

    ResponElimina
  2. Carai que bo, Carme! Em pensava que era de xocolata, per la foto i per com l'has farcit. Amb poma així amb la massa m'hi agrada molt! Petonet

    ResponElimina
  3. Els pastissos de poma m'encanten, i aquest té una pinta fantàstica!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. Nyammmm quin pastis Carme wow m'encanta, es fantástic!!!
    Felicitats i petonets maca :)

    ResponElimina
  5. NYAM!! Preciós t'ha quedat! mai l'he combinat amb aquesta cobertura, quina finura....

    ResponElimina
  6. T'ha quedat un pastis 10!!! Quina bona pinta!
    Petons

    ResponElimina
  7. M'encanten les coques de poma. I aquest, amb el farcit i la cobertura de fromatge, encara ha de ser més bo!

    ResponElimina
  8. creí que llevaba cacao por el color de la masa. ¿las manzanas son verdes, no?

    ResponElimina
  9. Carme, això és un pastís com cal!
    Nani

    ResponElimina
  10. Com que sóc una súper fan dels pastissos de poma només et puc dir que boníssim.
    La cobertura també l'he trobat boníssima.
    No el vols deixar al memòries aquest pastís?

    El panko el pots trobar a una botiga que tinguin productes orientals.

    Petons.

    ResponElimina
  11. Ha quedat perfecte aquest pastís, m'encanta la presentació. Jo no tenc tan bona mà pels dolços, a veure si ho intent amb aquest i aconseguesc que quedi presentable.
    Petonets.

    ResponElimina
  12. M'encanten les layer cakes! T'ha quedat un pastís molt maco i segur que deliciós! :)

    ResponElimina
  13. hummm debe estar deliciosísima, desde luego bonita es bien bonita, vamos preciosa! Besitos y feliz fin de semana!

    ResponElimina
  14. Què ve li va el gingebre a la poma (tinc pendent una recepta que combina ambdós ingredients) Exquisit amb el frosting de formatge per sobre, mmmmm....

    +petons!

    ResponElimina