dilluns, 16 de juny de 2014

Pastís Cupcake gegant de maduixa


Fa temps que vaig fer aquest pastís, però no havia tingut ocasió per publicar-lo.


Es tracta d’un cupcake gegant que en mans d’un padrí es va convertir en Mona de Pasqua de la Pepa Pig. Llàstima que no tinc cap foto de l’aspecte final amb la seva decoració   :-(


La idea i la combinació de sabors són obra del padrí en qüestió. Uns dies abans vaig fer la prova amb aquest altre pastís per tal que em donés el seu vist-i-plau. Com que li va agradar vaig continuar endavant i aquí teniu el resultat.


Ingredients:

Pel pa de pessic:
3 ous
75 gr. de farina
20 gr. de cacau en pols
100 gr. de sucre
1 cullereta de vainilla ensucrada

Per les bases de xocolata:
230 gr. de sucre
100 gr. d’ametlla en pols
5 ous
50 gr. de farina
25 gr. de cacau en pols
50 gr. de xocolata
50 gr. de mantega

Per la mousse de maduixa:
200 ml. de nata per muntar
125 gr. de formatge Philadelphia
125 gr. de sucre llustre
125 gr. de melmelada de maduixa
3 fulles de gelatina
4 cullerades soperes de llet

Pel buttercream de maduixa:
250 gr. de mantega pomada
330 gr. de sucre llustre
250 gr. de melmelada de maduixa
3 cullerades soperes de llet

Almívar

Pel pa de pessic:
Separar les clares dels rovells. Muntar les clares a punt de neu amb 80 gr. de sucre. Blanquejar els rovells amb la resta del sucre i la vainilla ensucrada. Barrejar suaument les clares i els rovells i afegir la farina i el cacau tamisats amb moviments suaus per tal que no es perdi esponjositat.
Untar amb mantega un motlle de flam gros i enfarinar-lo lleugerament. Dins el motlle, col·locar dos cercles d’emplatar un damunt l’altre i folrats exteriorment amb paper de forn.
Abocar la massa dins el motlle i coure al forn durant 20 minuts a 180ºC.

Per les bases:
Muntar 3 clares a punt de neu amb 60 gr. de sucre. Reservar.
Fondre la xocolata i la mantega al microones a baixa potència. Reservar.
Tamisar la farina i el cacau. Reservar.
Barrejar l’ametlla en pols amb el sucre restant. Afegir els 3 rovells d’ou i els 2 ous sencers un a un, incorporant bé abans d’afegir el següent. Afegir la barreja de xocolata i mantega. Incorporar les clares a punt de neu, barrejant amb molta suavitat. Afegir amb molta suavitat la farina i el cacau.
Abocar la barreja sobre una safata coberta amb paper de forn. Estendre de manera que quedi d’1 cm de gruix.
Coure al forn a 200ºC durant 10-12 minuts.

Per la mousse de maduixa:
Muntar la nata i reservar a la nevera.
Batre el formatge fins que quedi esponjós. Afegir el sucre llustre i seguir batent. Afegir la melmelada de maduixa prèviament triturada i batre fins que quedi una crema homogènia.
Escalfar la llet al microones i dissoldre-hi la gelatina prèviament hidratada. Afegir a la barreja de formatge i maduixa.
Incorporar amb l’ajut d’una llengua pastissera la nata muntada amb molta suavitat.

Pel buttercream de maduixa:
Triturar la melmelada de maduixa amb el minipimer i reservar.
Batre la mantega pomada amb el sucre llustre tamisat i la llet fins obtenir una crema molt esponjosa i de color blanc. Afegir la melmelada i seguir batent fins que quedi una mescla homogènia.

Un cop el pa de pessic sigui fred, farcir el forat interior alternat capes de bases de xocolata, tallades amb el mateix cercle d’emplatar i emborratxades amb almívar, i amb la mousse de maduixa. Reservar a la nevera fins que qualli.
Posar la resta de mousse dins una mànega pastissera i reservar a la nevera per tal que qualli una mica.
Un cop tingui consistència, seguir alternant capes de bases de xocolata almivarades i mousse de maduixa damunt la base de pa de pessic ja farcida. Reservar a la nevera fins que s’endureixi una mica.
Quan el pastís ja tingui una certa consistència, decorar amb el buttercream de maduixa tota la superfície.
Reservar a temperatura ambient fins el moment de servir.

3 comentaris:

  1. Carme, quina meravella has fet!!! Quina passada de bonic!!!
    Petons,
    Olga

    ResponSuprimeix
  2. Jo ja et vaig dir que el vaig veure en persona i que era ESPECTACULAR...SENSE PARAULES! PETONS!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Hola Mònica, aquest és un altre, d'aspecte molt semblant però amb un interior diferent. El que tu vas veure era el de prova ;-) Un petonàs

      Suprimeix