divendres, 6 de juny del 2014

Lasanya de xampinyons al curry


Una lasanya diferent, molt gustosa i aromàtica. Si no els dieu res, podeu sorprendre els de casa amb el seu color inesperat i amb la textura dels xampinyons. Si us agrada el curry, us encantarà aquesta lasanya.

Ingredients:

18 làmines de pasta per lasanya
600 gr. de xampinyons
1 ceba
1 cullera de postres de curry
2 culleres soperes de salsa de soja
200 ml. de nata per cuinar
Formatge Emmental ratllat
Sal, pebre, oli d’oliva

Per la salsa beixamel:
750 ml. de llet
2 culleres soperes de farina
1 cullera sopera de mantega
Sal, oli d’oliva

Daurar la ceba picada en oli d’oliva. Quan sigui rossa, incorporar els xampinyons prèviament laminats. Quan els xampinyons siguin cuits afegir un polsim de sal i de pebre, el curry i la salsa de soja. Remenar per tal que es reparteixin bé els condiments.
Incorporar la nata per cuinar. A foc lent, deixar que la nata es redueixi fins que el farcit sigui espès. Reservar.

Per la salsa beixamel:
Posar en un cassó la mantega amb un rajolí d’oli d’oliva i daurar-hi la farina. Afegir la llet i un polsim de sal. Remenar constantment per tal que no quedin grumolls fins que espesseixi, aconseguint una consistència de natilles.

Submergir les làmines de pasta en aigua calenta durant 10 minuts. Escórrer i reservar.

Començar cobrint el fons d’una plata amb una capa fina de beixamel, seguir amb una capa de làmines de pasta, continuar amb una capa fina del farcit de xampinyons, seguir alternat capes de pasta i farcit fins acabar amb una capa de pasta. L’última capa de pasta cobrir-la amb la salsa beixamel. Repartir el formatge ratllat al damunt.
Coure al forn a 200ºC durant 20 minuts. Els últims 5 minuts amb gratinador.

3 comentaris: