dilluns, 9 de juny de 2014

Flam d’ou


Segurament és el postre més clàssic i encara no l’havia publicat mai. Cap flam es pot comparar amb els fets a casa, els podem aromatitzar al nostre gust i tenen una textura inimitable.
En aquesta ocasió m’he decidit per la vainilla, però també m’agrada molt infusionant prèviament la llet amb una branca de canyella i pela de llimona.
El més habitual és fer-lo només amb llet i és com ho faig normalment, però avui m’he decidit a fer-lo una mica més cremós barrejant la meitat llet i la meitat nata.


Ingredients:

Pel flam:
250 gr. de nata líquida
250 gr. de llet
4 ous
4 cullerades soperes de sucre
1 cullereta de postres de vainilla en pasta

Pel caramel:
50 gr. de sucre
Un rajolí d’aigua

Pel caramel:
En un cassó al foc fer un caramel amb el sucre i un rajolí d’aigua.
Repartir al fons de 6 flameres i reservar.

Pel flam:
Barrejar la nata amb la llet, els ous, els sucre i la vainilla.
Repartir la mescla a les flameres.

Coure al bany Maria amb el forn a 150ºC durant una hora i 10 minuts.
Retirar del forn i deixar refredar a temperatura ambient.
Un cop freds, guardar els flams a la nevera.


4 comentaris:

  1. M'agrada que els flams portin bombolletes, i el teu en té moltes!!! deliciós!

    ResponElimina
  2. Ummm, els més classics al final sempre són els que triomfen , t'ha quedat de luxe! Una abraçada guapa!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. Postres de les de sempre...immillorables! Petons!

    ResponElimina

  4. Carme; Un clàssic de sempre i que es deixa seduir sempre... el flam¡¡
    Deliciós i d'un gust molt agradable al paladar.
    Salutacions Carme¡¡ :O)

    ResponElimina