Ingredients:
500 gr. de llenties pardines
250 gr. de cues de gamba
300 gr. de cloïsses
300 gr. de calamars
2 cebes de Figueres
4 cullerades de tomata sofregida
Oli d’oliva, sal, pebre, all, julivert
Posar les cloïsses en aigua amb sal i deixar reposar una estona.
Coure les llenties en aigua durant 30 minuts.
A part, daurar la ceba tallada a daus en un rajolí d’oli d’oliva. Afegir les cues de gambes i els calamars, la meitat tallats en anelles i l’altra meitat a daus petits. Afegir la tomata i coure una mica.
Escórrer les llenties i afegir-les al sofregit. Cobrir amb aigua mineral. Posar un polsim de sal i de pebre. Quan arrenqui el bull coure a foc mig durant 30 minuts.
Esbandir les cloïsses, afegir-les a la cassola, tapar i deixar que s’obrin amb el vapor.
Picar l’all i el julivert, incorporar-los a la cassola i cuinar durant 5 minuts.
Retirar del foc i servir.
500 gr. de llenties pardines
250 gr. de cues de gamba
300 gr. de cloïsses
300 gr. de calamars
2 cebes de Figueres
4 cullerades de tomata sofregida
Oli d’oliva, sal, pebre, all, julivert
Posar les cloïsses en aigua amb sal i deixar reposar una estona.
Coure les llenties en aigua durant 30 minuts.
A part, daurar la ceba tallada a daus en un rajolí d’oli d’oliva. Afegir les cues de gambes i els calamars, la meitat tallats en anelles i l’altra meitat a daus petits. Afegir la tomata i coure una mica.
Escórrer les llenties i afegir-les al sofregit. Cobrir amb aigua mineral. Posar un polsim de sal i de pebre. Quan arrenqui el bull coure a foc mig durant 30 minuts.
Esbandir les cloïsses, afegir-les a la cassola, tapar i deixar que s’obrin amb el vapor.
Picar l’all i el julivert, incorporar-los a la cassola i cuinar durant 5 minuts.
Retirar del foc i servir.
La recepta del 15: Llenties.
A casa sempre fem les llenties estofades amb xoriço i costelló, semblants a com les fa la meva mare. Però us explicaré l'origen d'aquestes llenties amb marisc: un diumenge volia fer una fideuà per dinar, quan ja tenia el sofregit enllestit em vaig adonar que no tenia fideus de cap tipus, podia haver fet un arròs però vaig veure que tenia un pot de llenties cuites i així en 5 minuts el dinar va estar fet. I aquí les teniu, unes llenties estofades de casualitat.
Ostres Carme, quina bona pinta!! Una manera de menjar les llenties estofades de categoria!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Estic fent un cop d'ull a les llenties que heu preparat la gent dels blocs que segueixo i.....estic al·lucinada!!! Les meves no són res al costat de les vostres!!!Quina originalitat!! Quina imaginació!!!
ResponEliminaFelicitats per la teva recepta!!!
Olga
Carai, amb marisc mai les he provat, han 'estar ben bones i de luxe!!!
ResponEliminaPetonets :))
ummmm, que bones aquestes llenties y molt originals.
ResponEliminaEm sembla una proposta original i boníssima, molt millor que les típques llenties amb xoríç o botifarra... m'agrada, ho provaré!
ResponEliminaNo les he provades mai amb marisc i segur que es un plat sorprenent! Que bo! Petons
ResponEliminajuer, quina pinta més bona...ara m'has fet venir gana !
ResponEliminaUn mar i muntanya molt nutritiu i saborós. Una idea molt original, Carme! Me l'apunto.
ResponEliminaPetonets!
Anna
Les llenties amb marisc ha estat el millor descobriment d´aquest repte del 15, que bones han d´estar. Divendres (que es dia dels llegums a casa) les prepararé així.... Quina bona pinta!!! petons,
ResponEliminaEi, m´ha paregut molt interessant alló de mesclar llentilles amb marisc. Mai no ho havía vist. Pero no dubte de tastar-ho.
ResponEliminaMoltes gràcies per compartir-la amb nosaltres.
Petons.