divendres, 20 de juny del 2014

Magdalenes de bacó i formatge


Aquesta és una idea per l’aperitiu del sopar de la revetlla de Sant Joan. Seria millor preparar-les en versió mini, disminuint el temps de cocció a uns 10-12 minuts. Les podem preparar amb antelació, tot i que acabades de fer i encara una mica calentones estan molt més bones.
Ara a començar a pensar en la coca...


Ingredients:

1 ceba
100 gr. de bacó fumat
50 gr. de formatge Emmental ratllat
40 gr. de mantega pomada
1 cullereta de sucre
1 ou
100 gr. de farina amb llevat
50 gr. de llet
Sal, oli d’oliva, pebre negre, orenga

Daurar en un rajolí d’oli d’oliva la ceba tallada a daus petits. Quan s’hagi caramelitzat, afegir el bacó tallat a talls petits, un polsim de pebre negre i d’orenga i coure una mica. Retirar del foc, col·locar damunt de paper de cuina per eliminar l’excés d’oli. Reservar.
Batre la mantega amb el sucre, afegir l’ou, la farina prèviament tamisada, la llet i un polsim de sal. Barrejar just fins obtenir una mescla homogènia.
Incorporar a la massa el bacó reservat i el formatge ratllat. Distribuir els condiments de forma uniforme.
Repartir la massa en 6 motlles prèviament untats amb mantega i lleugerament enfarinats.
Coure al forn a 180ºC amb ventilador durant 15 minuts.
Retirar del motlle.
Les magdalenes es poden servir tèbies o fredes.


5 comentaris:

  1. Quina bona idea m'has donat!!!! MMmmmm...
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Boníssimes!!! Me l'apunte a "pendents"!!! :D

    ResponElimina
  3. Què bones!. M'apunto la recepta per fer-les un dia d'aquests...

    ResponElimina
  4. Apuntadíssimes...les versions salades de magdalenes, muffins i cupcakes em fan perdre el cap! Petons!

    ResponElimina