diumenge, 24 d’abril de 2011

Bacallà de Quaresma

Ingredients:

800 gr. de bacallà al punt de sal
4 ous
2 cebes
500 gr. de tomata en conserva
1 gra d’all
3 branques de julivert
10 avellanes
1 fulla de llorer
Oli, sal, farina, aigua

Picar la ceba i daurar-la en oli d’oliva a foc suau. Afegir la tomata ratllada i coure a foc lent fins aconseguir un sofregit concentrat.
Enfarinar el bacallà i fregir en oli d’oliva. Retirar i deixar escórrer sobre paper de cuina.
Afegir el bacallà al sofregit, col·locar els ous durs tallats longitudinalment, posar una fulla de llorer i cobrir amb aigua.
Preparar una picada amb l’all, el julivert, les avellanes i un polsim de sal. Incorporar a la cassola i deixar fer xup-xup durant uns 30 minuts a foc molt lent.

Amb aquesta recepta participo a l'iniciativa Memòries d'una cuinera, la Judith, la Mònica i l'Yves ens proposen per aquest mes d'abril fer Bacallà de Quaresma. El bacallà m'agrada de totes maneres, espero que us agradi aquesta recepta.




6 comentaris:

  1. Moltes gràcies Carme per participar!
    T'ha quedat un bacallà que fa venir moltes ganes de menjar-lo!
    Al meu també li he posat ou dur!

    ResponSuprimeix
  2. Una proposta fantàstica!!! a mi també m'agrada el bacallà de totes maneres!!! gràcies per participar! petonets

    ResponSuprimeix
  3. Gràcies Mònica i Judith, un plaer participar.
    Fins aviat.

    ResponSuprimeix
  4. Acompanyar el bacallà amb un ou dur és un clàssic de tota la vida que a me mare també ens feia...

    ResponSuprimeix
  5. Mmmm! Boníssim!!! El bacallà m'encanta i totes les receptes de Quaresma són espectaculars!

    Petons!
    La Taula d'en Bernat

    ResponSuprimeix
  6. Gemma tens raó, la meva àvia acompanya molts plats amb our dur.
    Anna a mi també m'agrada molt el bacallà.
    Gràcies i fins aviat.

    ResponSuprimeix