diumenge, 15 de maig del 2011

Pastís de formatge i maduixa

Ingredients:

Pel pa de pessic:
6 ous
200 gr. de farina
200 gr. de sucre

Per la crema de formatge:
250 gr. de formatge Philadelphia
250 gr. de sucre glass
50 gr. de mantega
2 cullerades de vainilla ensucrada
300 ml. de nata per muntar

Pel coulis de maduixa:
250 gr. de maduixes
100 ml. d’aigua
100 gr. de sucre
el suc d’una llimona

Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina tamisada i incorporar amb moviments suaus. Abocar dins un motlle untat amb mantega i coure-ho 35 minuts a 180º.

Per la crema de formatge:
Batre el formatge i la mantega (a temperatura ambient). Afegir el sucre i la vainilla. Barrejar fins que quedi una mescla homogènia.
Incorporar la nata muntada amb suavitat.

Pel coulis de maduixa:
Preparar un almívar amb l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona, coure durant 5 minuts. Deixar refredar.
Triturar les maduixes i passar-les per un colador. Afegir el suc de llimona restant i l’almívar.
Reservar a la nevera.

Tallar el pa de pessic en tres discs. Cobrir el primer disc amb una tercera part del coulis de maduixa i damunt una tercera part de la crema de formatge. Repetir l’operació. Abans de col·locar el darrer disc, ruixar-lo amb el coulis de maduixa. Cobrir el pastís amb crema de formatge. Decorar amb maduixes i crocant d’ametlla.
Reservar a la nevera.

La recepta del 15: Maduixes.
Un pastís d'aniversari per la iaia.


8 comentaris:

  1. La iaia dimarts va fer 78 anys. Avui ha celebrat un dinar familiar per 34 persones.
    Em vaig oferir a preparar uns pastissos i em va demanar de fer tiramisú. Ahir al vespre els hi vaig anar a fer, tres plates de tiramisú.
    Aquest matí he fet aquest pastís de maduixa on hem posat les espelmes per bufar.
    El final del dinar ha estat un festival de postres casolans: la Sara, la Tati i la Judith han fet un pastís de xocolata, la tia Mª Teresa una coca de poma, el tiramisú, el pastís de maduixa i no podia faltar el pijama...
    L'Eva, amb la col·laboració dels cosins, ha fet un calendari amb fotos de tothom i els aniversaris i sants. Ha quedat molt xulo i a la iaia li ha agradat molt.
    Felicitats iaia !!!

    ResponElimina
  2. Oh, doncs per molts anys!!
    Un pastís genial per una ocasió tan especial, ens encanta!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Per molts anys! Em sembla un pastís sensacional per celebrar els 78 anys com cal... Segur que la iaia haurà bufat les esplemes molt contenta!

    ResponElimina
  4. una combinació perfecte!!!!! ha quedat molt i molt maco!!! molts petonets i felicitats

    ResponElimina
  5. La combinació és fantàstica. I l'ocasió s'ho mereix!
    Gràcies per participar.
    Petonets!

    ResponElimina
  6. Per molts anys ala iaia!! La deveu tenir molt contenta amb tot aquest festivalm de postres! SOBRETOT SI TOTES HAN QUEDAT TAN BÉ COM AQUEST PASTÍS!

    ResponElimina
  7. M'encanta el pastís de formatge i trobo que amb les maduixetes queda molt ben presentat. M'anoto la idea!

    Salutacions!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  8. La iaia estava feliç de tenir tota la família a casa. Com que aquest pastís no se l'esperava li va fer molta il.lusió.
    Gràcies pels vostres comentaris!!!

    ResponElimina