dissabte, 12 de febrer del 2011

Corona amb gema

Ingredients:

Pel pa de pessic:
6 ous
200 gr. de farina
200 gr. de sucre

Per la gema:
3 ous
215 gr. de sucre
15 gr. de Maizena
90 gr. d’aigua

Per l’almívar:
100 ml d’aigua
100 g de sucre
Gotes de suc de llimona

Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina tamisada i incorporar amb moviments suaus. Abocar dins un motlle untat amb mantega i coure-ho 35 minuts a 180º.

Per la gema:
Batre els ous i barrejar-los amb l’aigua. Colar la mescla.
Barrejar els sucre amb la Maizena i incorporar a la barreja anterior.
Posar al foc remenant fins que espesseixi.
Posar en un bol i refredar ràpidament (es pot
posar el bol dins la pica amb una mica d’aigua freda remenant la gema).

Per l’almívar:
Coure l’aigua, el sucre i unes gotes de llimona durant 5 minuts.

Tallar el pa de pessic en tres discs. Emborratxar amb almívar el primer disc i cobrir amb la meitat de la gema. Posar l’altre disc i repetir l’operació.
Posar el darrer disc, decorar amb sucre glass.
Reservar a la nevera.

(Recepta de La Cuina de Casa)

4 comentaris:

  1. Avui he portat aquest pastís al dinar familiar.

    ResponElimina
  2. Amb el farcit de gema ha de quedar de vici total!!!!

    ResponElimina
  3. Que bundt tan rico!! Te ha quedado genial con el azúcar glass!!

    Un besito!

    ResponElimina
  4. Gemma, gràcies a la teva recepta!!!
    Gracias Carol, quedó esponjoso y muy rico.

    ResponElimina