dimarts, 2 de desembre del 2014

Galetes Canestrelli


Buscant receptes de galetes per fer-les com a detall de Nadal he vist les que ha publicat la Mercè de Cuina per a llaminers. M’he decidit per provar les Canestrelli per la seva senzillesa i pels ingredients que ja tenia a casa.
A la recepta original la cocció al forn dura uns 10 minuts fins que es comencen a daurar, però com que a casa ens agraden més torradetes les he deixat més temps fins que han agafat un color que m’ha agradat. Surten unes 60 galetes de 5 cm de diàmetre.
Encara que han quedat unes galetes molt bones, segurament no seran les escollides ja que m’han semblat una mica fràgils per aguantar l'embalatge i el transport. Seguiré buscant.

Ingredients:

200 gr. de mantega pomada
100 gr. de sucre
300 gr. de farina
1 rovell d’ou
1 cullera de postres de vainilla en pasta
Sucre llustre per decorar

En un bol, treballar la mantega amb el sucre amb l’ajut d’una forquilla. Afegir el rovell d’ou i la vainilla i seguir treballant fins que quedi tot ben integrat. Incorporar la farina i treballar amb les mans fins aconseguir una massa homogènia.
Posar la massa entre dos talls de paper de forn i estirar amb l’ajut d’un corró fins aconseguir un gruix d’uns 6 mm.
Reservar a la nevera durant 1 hora.
Tallar les galetes en forma de flor i buidar l’interior amb un tallador rodó. Col•locar-les sobre una safata coberta amb paper de forn.
Coure al forn pre-escalfat a 180ºC durant 17 minuts.
Un cop cuites, retirar les galetes del forn i deixar uns minuts damunt la plata. Quan es puguin manipular, retirar de la plata i deixar refredar completament sobre una reixa.
Un cop ben fredes, empolsinar amb sucre llustre.

4 comentaris:

  1. Fa uns mesos vaig fer-ne i ens van agradar força! jo també les vaig deixar un xic més cruixents i vaig regalar-ne ;). Un petó!

    ResponElimina
  2. I la forma escollida és molt bonica...si al final decideixes regalar-les, quedaràs com una reina! Petons!

    ResponElimina
  3. Bones ho han de ser molt, perquè la pinta ja ho diu tot, a més de que t'han quedat precioses! Però potser sí que són delicades per poder-les regalar, però sí que poden ser un bon acompanyament de les postres d'aquestes festes o per acompanyar al cafè ;)

    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Doncs fan pinta de ser molt bones!!! la forma és xulíssima!

    ResponElimina