dimarts, 16 de desembre del 2014

Torró de xocolata amb pinyons garapinyats


El meu primer intent de torró d’aquest any va quedar bo però no gaire presentable. Llavors, buscant altres opcions, vaig pensar que el gustet característic dels pinyons amb una cobertura cruixent de garapinyat es podia combinar molt bé amb un duo de xocolates. El duo al final va esdevenir trio ja que per decorar el torró he fet unes figures nadalenques de xocolata negra, així ha quedat més festiu.

Ingredients:

Pels pinyons garapinyats:
40 gr. de pinyons
50 gr. de sucre
50 gr. d’aigua
1/4 de cullereta de vainilla en pasta

Pel torró:
180 gr. de xocolata blanca
170 gr. de xocolata amb llet
20 gr. de llard
Pinyons garapinyats

Pels pinyons garapinyats:
Posar en una paella antiadherent els pinyons, l’aigua, el sucre i la vainilla en pasta.
Remenar constantment amb una cullera de fusta per tal que el sucre es dissolgui.
Portar a ebullició, amb foc fort, sense deixar de remenar fins que es formi un almívar espès.
Baixar el foc, remenant constantment de l’exterior cap a l’interior, fins que es comencin a formar els cristalls de sucre i no quedi líquid a la paella.
Pujar el foc i seguir remenant per tal que els cristalls de sucre s’enganxin als pinyons. En aquest punt, retirar del foc quan es formi una mica de caramel al fons de la paella i remenar per tal que es vagi enganxant als pinyons. Quan estigui enganxat, tornar a posar la paella al foc fins que es torni a formar una mica de caramel al fons.
Seguir amb aquest procés de posar i treure del foc fins que tots els cristalls s’hagin enganxat als pinyons i tinguin el color daurat desitjat.
Abocar els pinyons damunt un paper de forn i escampar-los per que no s’enganxin entre ells.
Deixar refredar completament.

Pel torró:
Fondre al bany Maria la xocolata blanca. Un cop fosa retirar del foc i deixar temperar una mica. Abocar en un motlle de silicona i retirar l’excés de xocolata de manera que quedi una capa fina al fons i a les parets. Deixar que solidifiqui.
Fondre al bany Maria la xocolata amb llet. Un cop fosa retirar del foc i deixar temperar una mica. Afegir el llard i remenar fins que quedi una mescla homogènia.
Afegir els pinyons garapinyats a la barreja de xocolata amb llet. Barrejar amb cura fins que els pinyons quedin totalment impregnats de xocolata.
Posar la barreja dins el motlle prèviament encamisat amb xocolata blanca. Donar uns petits cops per tal que la barreja es distribueixi uniformement i surtin les bombolles d’aire que hagin pogut quedar. Deixar que solidifiqui.
Tornar a fondre al bany Maria la resta de xocolata blanca. Un cop fosa retirar del foc i deixar temperar una mica. Repartir amb l’ajut d’una espàtula damunt el farcit del torró, de manera que quedi una capa fina. Deixar solidificar.
Un cop totes les capes hagin solidificat es pot desemmotllar el torró.


7 comentaris:

  1. Quina preciositat!!!! T'agafo la idea de l'encamisat amb xocolata blanca! Petonarros!

    ResponElimina
  2. Oooh! Quina pinta més bona fa!!! t'ha quedat molt bé!el blog ja respira Nadal...

    ResponElimina
  3. Que maco t'ha quedat!!! Les figuretes del damunt li acaben de dornar encant, però sense també és magnífic.

    PTNTS Dolça

    ResponElimina
  4. Aquesta cobertura t'ha quedat espectacular! I segur que de gust, és deliciós! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Quin torró més bo i original!! T'ha quedat preciós i fa una pinta deliciosa!!

    Un petonet guapa!!

    ResponElimina