diumenge, 12 d’octubre del 2014
Pastís de crema de formatge i melmelada de gerds
Divendres la meva germana Pilar va fer 39 anys. Per poder-ho celebrar, ahir vaig portar aquest pastís al dinar familiar dels dissabtes.
Va tenir força èxit i no en va sobrar ni un tall.
Felicitats Pili!!! Ahh, i avui pel teu sant ;-)
Ingredients:
Pel pa de pessic:
6 clares d’ou
100 gr. de sucre
100 gr. de farina
1 sobre de vainilla ensucrada
1 cullereta de llevat
Ratlladura de mitja llimona
Per la crema de formatge:
250 gr. de formatge Philadelphia
250 gr. de sucre llustre
50 gr. de mantega
2 culleretes de vainilla en pasta
200 ml. de nata per muntar
Per l’almívar:
100 ml. d’aigua
100 gr. de sucre
Unes gotes de suc de llimona
Melmelada de gerds
Pel pa de pessic:
Muntar les clares a punt de neu amb el sucre i la vainilla ensucrada.
Tamisar la farina amb el llevat.
Afegir a les clares muntades la ratlladura de llimona i la barreja de farina i incorporar amb moviments envolvents i molta suavitat.
Abocar la massa en un motlle de silicona de 20 cm de diàmetre, untat amb mantega i lleugerament enfarinat. Coure al forn a 180ºC durant 20 minuts.
Un cop cuit, desemmotllar i deixar refredar sobre una reixa.
Per la crema de formatge:
Muntar la nata i reservar a la nevera.
Batre el formatge i la mantega a temperatura ambient. Afegir el sucre llustre i la vainilla.
Incorporar la nata muntada amb suavitat.
Per l’almívar:
Coure l’aigua, el sucre i el suc de llimona durant 5 minuts.
Deixar refredar.
Tallar el pa de pessic per la meitat. Emborratxar amb almívar el primer disc i cobrir amb una capa de crema de formatge. Repartir damunt uns punts de melmelada de gerds. Emborratxar l’altre disc, disposar-lo damunt i cobrir-lo amb la resta de la crema de formatge.
Reservar a la nevera.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Renoi quina bona pinta, amb lo que m'agrada a mi qualsevol cosa que tingui formatge i més si és dolç.
ResponEliminapetonets
http://estoneslliures.blogspot.com.es/
M'agrada moltíssim! Que maco que t'ha quedat, i bo! Una abracada
ResponEliminaLes receptes que m'agraden