dissabte, 4 d’octubre de 2014

Pastís de xocolata


Avui el meu nebot Sangi fa 6 anys. Encara que a ell no li agraden gaire els pastissos espero que aquest el vulgui tastar. De tota manera segur que li farà il·lusió per bufar l’espelma.

Felicitats Sangi!!!


Ingredients:

Pel pa de pessic:
125 gr. de xocolata
100 gr. de mantega
3 ous
125 gr. de sucre
8 gr. de vainilla ensucrada
80 gr. de farina
1 cullereta de llevat Royal

Per la cobertura:
135 gr. de xocolata
120 gr. de sucre llustre
25 gr. de cacau en pols
un polsim de sal
45 gr. de mantega
85 gr. de formatge Philadelphia
1 iogurt grec natural

Per l’almívar:
100 ml. d’aigua
100 gr. de sucre

Pel pa de pessic:
Fondre la xocolata i la mantega al bany Maria. Quan quedi una crema homogènia retirar del foc.
Batre els ous amb el sucre i la vainilla fins que quedi una escuma blanquinosa i hagin doblat el volum. Incorporar amb suavitat la barreja de xocolata i mantega. Afegir la farina i el llevat tamisats amb compte.
Abocar la massa en un motlle de silicona de 20 cm de diàmetre, untat amb mantega i lleugerament enfarinat. Coure al forn a 180ºC durant 40 minuts.
Un cop cuit, desemmotllar i deixar refredar sobre una reixa.

Per la cobertura:
Fondre la xocolata al bany Maria. Deixar refredar una mica i reservar.
Tamisar el sucre llustre, el cacau i la sal.
Batre la mantega i el formatge a temperatura ambient fins que quedi una mescla esponjosa. Afegir de mica en mica la barreja de sucre llustre i cacau batent fins que quedi integrat. Afegir la xocolata fosa i seguir batent. Incorporar el iogurt grec i batre fins que quedi totalment integrat.
Reservar a la nevera per tal que agafi cos.

Per l’almívar:
Coure l’aigua i el sucre durant 5 minuts.
Deixar refredar.

Tallar el pa de pessic per la meitat. Emborratxar amb almívar el primer disc i cobrir amb una capa fina de cobertura. Emborratxar l’altre disc, disposar-lo damunt i cobrir tot el pastís amb la resta de la cobertura.
Reservar a la nevera.

3 comentaris:

  1. En Sangi estarà encantat!!! Amb un pastís així bufar les espelmes és un goig!!! Per cert, m'encanta aquesta cobertura de formatge i xocolata! Me l'apunto! Petons!

    ResponElimina
  2. Felicitats Sangi!! I com es podria resistir a aquesta monada!!! I de xocolata!!!! :)
    Molt xulo per no dir que molt bo!!

    ResponElimina
  3. T'ha quedat xulíssim amb aquestes boles blanques en espiral, m'encanta! I amb la xocolata ummmm per llepar-se els dits! Un petó maca

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina