dilluns, 22 de setembre del 2014
Coca de iogurt amb poma i cruixent especiat
Una tarda amb una amiga per posar-nos al dia i una coca que ja comença a tenir el sabor de la tardor.
Ha quedat una coca molt esponjosa amb un deliciós contrast amb la cobertura cruixent i aromàtica. Només hi he posat una poma però, tot i que es nota en la textura lleugerament sucosa, crec que amb dues pomes es notaria més el gust.
Ingredients:
1 iogurt natural
2 mesures del pot de iogurt de sucre
3 mesures del pot de iogurt de farina
1 mesura del pot de iogurt d’oli de gira-sol
4 ous M
1 sobre de llevat Royal
1 sobre de vainilla ensucrada
1 poma Golden
La pell ratllada d’una llimona
Pel cruixent:
1/2 mesura del pot de iogurt de sucre morè
1 mesura del pot de iogurt de farina
30 gr. de mantega
1/2 cullera de postres de canyella en pols
1/4 cullera de postres de gingebre en pols
Pel cruixent:
Barrejar la farina amb la canyella i el gingebre. Afegir la mantega tallada a daus petits i barrejar tot amb els dits. Afegir el sucre morè i seguir barrejant. Amassar fins obtenir una bola.
Tapar la massa amb film transparent i posar 30 minuts a la nevera.
Batre els ous amb el sucre i la vainilla ensucrada fins que doblin el volum i quedin escumosos. Afegir el iogurt i l’oli i batre amb suavitat fins que quedin integrats.
Incorporar la farina i el llevat prèviament tamisats. Acabar de barrejar amb una llengua pastissera fins que la mescla sigui homogènia i no tingui grumolls.
Afegir la ratlladura de pell de llimona i la poma tallada a làmines primes. Barrejar amb suavitat per repartir uniformement aquests ingredients.
Abocar la massa en un motlle untat amb mantega i lleugerament enfarinat.
Ratllar la bola de massa especiada i distribuir les engrunes resultants damunt la massa de la coca.
Coure al forn a 180ºC durant 30 minuts.
Un cop cuita, deixar refredar la coca sobre una reixa.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
bonissima
ResponEliminael crumble li dona un toc a totes les coques irresistible oi??! m'encanta! petons
ResponEliminaHola Carme, molt esponjosel teu pastís.
ResponEliminaPer cert avui les dues ens hem decidit per la coca de iogurt
MMmmm...que bo ha de ser aquest cruixent!!!! M'has fet venir ganes d'encendre el forn!!
ResponEliminaSalut!!
Olga
Mmmmm canyella i gingebre! M'encanta! Queda taaaaan bo! M'apunto aquesta recepta per fer-la a casa perque segur que triomfa com la Cocacola! Un peto bonica!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
T'agafo aquesta gran idea del cruixent!!! Petons!
ResponEliminaAquest cruixent....s'ha de provar!! genial Carme :)
ResponEliminaMolt original amb aquest cruixent, te la copio segur!!
ResponElimina