dilluns, 22 de setembre del 2014

Coca de iogurt amb poma i cruixent especiat


Una tarda amb una amiga per posar-nos al dia i una coca que ja comença a tenir el sabor de la tardor.
Ha quedat una coca molt esponjosa amb un deliciós contrast amb la cobertura cruixent i aromàtica. Només hi he posat una poma però, tot i que es nota en la textura lleugerament sucosa, crec que amb dues pomes es notaria més el gust.

Ingredients:

1 iogurt natural
2 mesures del pot de iogurt de sucre
3 mesures del pot de iogurt de farina
1 mesura del pot de iogurt d’oli de gira-sol
4 ous M
1 sobre de llevat Royal
1 sobre de vainilla ensucrada
1 poma Golden
La pell ratllada d’una llimona

Pel cruixent:
1/2 mesura del pot de iogurt de sucre morè
1 mesura del pot de iogurt de farina
30 gr. de mantega
1/2 cullera de postres de canyella en pols
1/4 cullera de postres de gingebre en pols

Pel cruixent:
Barrejar la farina amb la canyella i el gingebre. Afegir la mantega tallada a daus petits i barrejar tot amb els dits. Afegir el sucre morè i seguir barrejant. Amassar fins obtenir una bola.
Tapar la massa amb film transparent i posar 30 minuts a la nevera.

Batre els ous amb el sucre i la vainilla ensucrada fins que doblin el volum i quedin escumosos. Afegir el iogurt i l’oli i batre amb suavitat fins que quedin integrats.
Incorporar la farina i el llevat prèviament tamisats. Acabar de barrejar amb una llengua pastissera fins que la mescla sigui homogènia i no tingui grumolls.
Afegir la ratlladura de pell de llimona i la poma tallada a làmines primes. Barrejar amb suavitat per repartir uniformement aquests ingredients.
Abocar la massa en un motlle untat amb mantega i lleugerament enfarinat.
Ratllar la bola de massa especiada i distribuir les engrunes resultants damunt la massa de la coca.
Coure al forn a 180ºC durant 30 minuts.
Un cop cuita, deixar refredar la coca sobre una reixa.

8 comentaris:

  1. el crumble li dona un toc a totes les coques irresistible oi??! m'encanta! petons

    ResponElimina
  2. Hola Carme, molt esponjosel teu pastís.
    Per cert avui les dues ens hem decidit per la coca de iogurt

    ResponElimina
  3. MMmmm...que bo ha de ser aquest cruixent!!!! M'has fet venir ganes d'encendre el forn!!
    Salut!!
    Olga

    ResponElimina
  4. Mmmmm canyella i gingebre! M'encanta! Queda taaaaan bo! M'apunto aquesta recepta per fer-la a casa perque segur que triomfa com la Cocacola! Un peto bonica!
    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  5. T'agafo aquesta gran idea del cruixent!!! Petons!

    ResponElimina
  6. Aquest cruixent....s'ha de provar!! genial Carme :)

    ResponElimina
  7. Molt original amb aquest cruixent, te la copio segur!!

    ResponElimina