dijous, 11 de setembre del 2014

Galetes de flocs de civada i xocolata amb llet


Ja feia dies que voltava per l’armari de la cuina un paquet de flocs de civada. La meva primera intenció era fer algun tipus de pa de cereals i fruits secs. Però, com que no tenia tots els ingredients per fer-lo i he vist que tenia una rajola de xocolata amb llet per fer postres, m’he decidit per fer unes galetes casolanes.
Fa mesos que no feia galetes i això que són una de les coses més fàcils i bones de fer.
Amb aquestes quantitats m’han sortit 36 galetes mitjanes.

Ingredients:

100 gr. de mantega pomada
80 gr. de sucre morè
80 gr. de sucre blanc
1 ou L
1 sobre de vainilla ensucrada
150 gr. de farina
1/2 cullereta de llevat químic
180 gr. de flocs de civada
150 gr. de xocolata amb llet

Batre la mantega amb els dos sucres fins que quedi ben integrat. Afegir l’ou i la vainilla ensucrada i seguir batent. Un cop la mescla sigui homogènia, incorporar la farina i el llevat químic. Afegir els flocs de civada i la xocolata tallada a daus, repartir de forma uniforme a la massa.
Fer boles de massa, aplanar-les i disposar-les una mica separades damunt una plata coberta amb paper de forn.
Coure les galetes al forn a 180ºC durant uns 17 minuts.
Un cop cuites, deixar-les uns minuts a la plata del forn i després passar-les damunt una reixa fins que es refredin totalment.


(Recepta adaptada de My European Cakes)

1 comentari: