dilluns, 8 de setembre del 2014
Baba Ganoush
Normalment cada setmana preparo una escalivada d’albergínia i pebrot vermell. És un plat fàcil i sense complicacions, neteges les verdures, les poses al forn i durant una bona estona te’n pots oblidar i dedicar-te a altres coses. Així sempre tinc a la nevera un plat a punt de ser menjat.
Aquest cop amb una de les albergínies he volgut provar de fer alguna cosa una mica diferent i m’he atrevit amb aquest puré. Ha quedat deliciós.
Les quantitats les podeu modificar i adaptar-les al vostre gust.
Ingredients:
1 albergínia grossa
1 cullera de postres de Tahine
1/2 llimona
1/2 gra d’all
Un polsim de comí
Oli d’oliva
Sal
Per decorar:
Sèsam negre
Oli d’oliva
Coure l’albergínia al forn a 205ºC durant uns 45 minuts. Deixar refredar.
Pelar l’albergínia i trinxar la polpa amb una forquilla. Afegir el Tahine, el suc de llimona, l'all trinxat, el comí, un rajolí d’oli d’oliva i un polsim de sal. Barrejar-ho tot bé amb la forquilla.
Deixar refredar a la nevera.
Servir en un bol i decorar amb llavors de sèsam negre i un rajolí d’oli d’oliva.
Es pot acompanyar d’unes llesques de pa torrat o d’uns bastons de verdures crues: pastanaga, carbassó, pebrot.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
te questa molt bo
ResponEliminaHo tinc pendent i ara amb la bona producció de l'hort de casa d'albergínies i que fa poc he comprat tahine...no trigaré gaire a fer-ho!!
ResponEliminaMe has dado una idea muy buena, este año tenemos un montón de berenjenas y ya no sé que más hacer con ellas, así que tu receta me viene de perlas. Bss.
ResponEliminaAcompanyat d'uns palets ha de ser un gran aperitiu!!! Precisament l'altre dia vaig comprar sèsam negre...serà qüestió de preparar-lo i així poder-lo fer servir per decorar! Petons!
ResponEliminaOstres doncs m'ha agradat molt aquesta manera d'aprofitar l'albergínia, té una pinta bona, bona!!
ResponEliminaUna abraçada!
M'encanta el Baba Ganoush, jo el faig quasi igual i a casa ens encanta, amb el sesam negre t'ha quedat molt xulo. Un petó
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
M'agrada molt el detall del sèsam negre.
ResponElimina