dimarts, 31 de desembre de 2013

Galetes Spéculoos


Ahir vaig passar una tarda de cuinetes amb una bona amiga. Ja feia dies que teníem planejat fer unes galetes d’espècies i les elegides van ser les Spéculoos.
És que ens encanta posar les mans dins la massa, triar els talladors, anar vigilant el forn... amb aquella oloreta... uhmm... i sense paciència, tastar les galetes quan encara són tèbies...
Ens ha agradat molt el resultat i de ben segur que les tornarem a fer.

Última recepta de l’any!
Espero que ho passeu molt bé aquesta nit, amb bona companyia, bons àpats i amb moltes ganes de començar un nou any.


Us desitjo un feliç any nou 2014!!!



Ingredients:

Per la mescla d’espècies:
4 culleretes de cafè de canyella en pols
1 cullereta de cafè de clau d’olor
3/4 cullereta de cafè de nou moscada
1/2 cullereta de cafè de gingebre en pols
1/4 cullereta de cafè de cardamom
1/4 cullereta de cafè de pebre blanc

Per les galetes:
200 gr. de farina
100 gr. de mantega pomada
100 gr. de sucre morè
1 cullereta de llevat químic
Un polsim de sal
3 culleres soperes de llet
2 culleretes de cafè de la mescla d’espècies

Per la mescla d’espècies:
Picar al morter les llavors que hi ha dins la beina del cardamom. Afegir la resta d’espècies i barrejar bé.
Es pot conservar en un pot de vidre ben tancat.

Per les galetes:
Tamisar la farina i barrejar amb les espècies, el llevat i la sal.
A part, mesclar la mantega amb el sucre morè.
Incorporar la mantega a la farina i amassar amb les mans fins que es mesclin tots els ingredients. Afegir la llet per tal de lligar la massa i seguir amassant fins formar una bola.
Posar la massa entre dos talls de paper de forn i estirar amb l’ajut d’un corró fins aconseguir un gruix d’uns 5 mm.
Reservar a la nevera durant 1 hora.
Tallar les galetes i col·locar-les sobre una safata coberta amb paper de forn.
Coure al forn a 175ºC a dalt i a baix durant 20 minuts, coure 5 minuts més amb ventilador.
Un cop cuites, retirar les galetes del forn i deixar uns minuts damunt la plata. Quan es puguin manipular, retirar de la plata i deixar refredar completament sobre una reixa.

(Recepta d'Els fogons de la Bordeta)

2 comentaris:

  1. Ai les speculoos! Les nostres galetes preferides, des de que les vam descobrir no parem de fer-ne recepta, has provat la crema? Deliciosa! Nosaltres l'any passat vam regalar pots de preparat d'aquestes galetes amb un tallador jeje
    Bon any guapa!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Ostres m'encanten les galetes...cada vegada que veig una nova recepta no puc estar-me de provar-la!!!! T'han genials!!! Petons!

    ResponElimina