Ingredients:
15 galetes Maria
100 gr. de sucre
400 ml. de llet
200 ml. de nata líquida
1 sobre de quallada
5 culleretes d’almívar de llet
Posar al fons de 5 flameres una cullereta de postres d’almívar de llet.
Posar en un cassó al foc la llet, la nata i el sucre. Afegir les galetes esmicolades i la quallada. Quan sigui una mica calent, triturar amb el turmix fins aconseguir una mescla totalment homogènia. Remenar sense parar amb les barnilles manuals fins que la mescla espesseixi.
Repartir la mescla a les flameres. Tapar cada flamera amb paper d’alumini. Deixar refredar una mica a temperatura ambient. Quan els flams siguin freds, reservar-los a la nevera un mínim de dues hores.
Quan els flams siguin ben freds tombar-los en un plat abans de servir.
Memòries d'una cuinera: Flam.
A l’Àlex li encanten les postres amb gust de galeta Maria. Moltes vegades compro les que van en terrines de vidre, però ja fa temps que tenia ganes de provar de fer alguna cosa semblant. A veure si la meva versió li agradarà.
Flam i galeta maria...un maridatge immillorable!
ResponEliminaOhhhh a mi també m'encantaven aquests flams!! Uff, per berenar deu ser perfecte no? petons!
ResponEliminaY a quien no le gusta esta delicia de flan? Me lo llevo encantada!!!
ResponEliminaPetons.
Jo aquest flam no l'he provat mai, però estic segura que està deliciós! és un dels meus postres preferits XD
ResponEliminaMMMMmmm...què bo ha de ser!!!! I molt suau, oi??? L'haurem de provar...
ResponEliminaPetonets,
Olga
Ohhhhhhh, al Lluc li encanten les galetes, em guardo la recepta.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
Nyammmm! Quin flam més llaminer!
ResponEliminaT'ha quedat una textura molt bona!
Petonets
havia vist iogurts de galetes Maria, però mai flams!!! Que bons. Moltíssimes gràcies per participar guapa
ResponElimina1r Concurs de receptes de cuina amb tòfona de Centelles.
ResponEliminaBenvolguda Carme,
Us volem donar a conéixer el concurs de receptes de cuina amb tòfona que organitza el nostre municipi amb motiu de la 6a Fira de la tòfona de Centelles (21 de desembre tot el dia, 22 de desembre al matí).
Podeu consultar les bases al següent enllaç http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/2013/11/10/bases-del-concurs-de-cuina-centelles-capital-de-la-tofona-2013%E2%80%B3/ i informació genèrica a http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/ .
Us animem a enviar i/o encoratjar a amants de la gastronomia receptes i/o fotografies amb tòfona negra al concurs. El termini finalitza el proper 10 de desembre.
També podreu seguir les nostres receptes fent un m’agrada a la pàgina de seguidors Facebook Centelles, capital de la tofona – Centelles, capital de la trufa
Agrairem ens feu difusió entre els vostres amics/seguidors, i us convidem a gaudir de la 6a fira de la tòfona el cap de setmana del 21 de desembre (dissabte tot el dia) i 22 (diumenge, matí), amb una agenda plena d'activitats, entre elles, cursos de cuina gratuïts amb degustacions. Aquest any tindrem el restaurant les Cols d'Olot. No us ho perdeu!
Salutacions,
Virtuts Saez
Tècnica de turisme
Promoció Econòmica Osona Sud - Alt Congost
Tel 938-811-257
Fax 938-812-094
saeznv@diba.cat
M'encanta, la idea de les galetes. Bo, boníssim, el teu flam.
ResponEliminaMmmm dos gustos de tota la vida junts, aquesta recepta queda apuntada!!!
ResponElimina