dimarts, 2 de juliol del 2013

Coca d’anís i pinyons


Ahir va ser el meu aniversari. 39 anys!!! Encara no ho puc creure...
Per celebrar-ho amb els companys de feina els hi vaig portar aquesta coca i unes magdalenes de xocolata amb llet. Tots em van dir que els hi havia agradat molt. Espero que sigui veritat, ja que aviat celebrarem el sant ... ji, ji, ji!!! ...    ;-)

Ingredients:

300 gr. de farina
200 gr. de sucre
3 ous
200 ml. de llet
60 gr. de mantega
1 sobre de llevat Royal
1 sobre de vainilla ensucrada
la pell ratllada d’una llimona
1 polsim de sal
150 gr. de pinyons
Sucre
200 ml. d’anís

Batre les clares a punt de neu i reservar. Tamisar la farina i el llevat. Ratllar la pell de llimona.
Batre els rovells amb el sucre i la vainilla ensucrada fins que quedi una mescla blanquinosa. Afegir la mantega i batre fins que quedi incorporada. Afegir la ratlladura de pell de llimona i la sal. Sense deixar de batre, a velocitat lenta, afegir 4 cullerades de la barreja de farina, un cop incorporada afegir la meitat de la llet, un cop la mescla sigui homogènia 4 cullerades més de farina, la resta de la llet i finalment la farina que queda.
Incorporar manualment amb l’ajut d’una llengua pastissera les clares muntades amb molta suavitat.
Repartir la massa en dos motlles untats amb mantega i lleugerament enfarinats. Col·locar damunt els pinyons i empolsar amb sucre.
Coure al forn a 180ºC durant 20 minuts. Passat aquest temps ruixar cada coca amb la meitat de l’anís i deixar dins el forn 2 minuts més.
Retirar del forn i deixar refredar uns minuts. Desemmotllar i deixar refredar completament sobre una reixa.

Amb els mateixos ingredients i la meitat de pinyons (anís al gust de cadascú) es pot fer una sola coca més gruixuda. El temps de cocció en aquest cas serà de 35 minuts.

8 comentaris:

  1. Ostres Carme, a mi em queden pocs dies per fer els mateixos anys que tu!!! Espero poder-los celebrar amb una coca tan genial com la teva! Una abraçada i felicitats!

    ResponElimina
  2. Amb el que m'agrada ami la coca d'anís... Va que dissabte tornem a estar de celebració!!!

    ResponElimina
  3. Felicitats!! Per l'aniversari i per la coca! Quina bona pinta. A mi les coques de pinyons em recorden a la meva avia, les feia boníssimes. Segur que amb la teva recepta la coca també queda deliciosa. Ho hauré d'intentar. :-)

    ResponElimina
  4. MOltes felicitats!! Ho vau celebrar amb una coca boníssima!!! Els dolços amb anís....m'encanten!!! Tenen gust a tradicional, oi???
    Per molts anys!!!
    Olga

    ResponElimina
  5. Quin pastisset més bo...! Felicitats! Pels anys i pel pastís que, compartit, segur que era ben bo!

    ResponElimina
  6. Per mi també és la millor coca del món!! PER MOLTS ANYS!! :)

    ResponElimina
  7. Moltes felicitats!

    Un pastís perfecte per una celebració, un éxit segur!

    Petons!

    ResponElimina
  8. Per molts anys, Carme!.
    Aquesta coca té una pinta boníssima, me l'apunto per fer-la un dia d'aquests!.

    ResponElimina