dissabte, 15 de desembre de 2012

Cupcakes de Nadal


Aquest matí he assistit al curset de pastisseria nadalenca de Besalú a càrrec de la Kellie Aliaga.
Ens ha ensenyat la recepta base dels cupcakes de vainilla, ens ha donat un munt de trucs per tal que ens quedin esponjosos i moltes idees per variar els sabors.
Mentre els teníem al forn també ha respost diferents preguntes dels alumnes sobre altres preparacions, com temperar la xocolata, com cobrir un pastís Sacher, estris i ingredients...
Ens ha portat cupcakes de mostra amb decoracions nadalenques fetes amb fondant: pare Noël, ninot de neu, arbre de Nadal... fins i tot un tió.
Hem començat pel ninot de neu que podeu veure a la foto. La propera setmana es faran els altres. Jo no se si hi podré assistir... el divendres tinc sopar de Nadal amb els companys de feina ;-)
Ho hem passat molt bé i hem rigut molt, m’encanta l’ambient que es crea en aquests cursets.


Ingredients:

4 ous
300 gr. de sucre
250 ml. d’oli de gira-sol
180 ml. de llet
1 cullerada sopera d’aroma de vainilla
400 gr. de farina
1 sobre de llevat Royal

Batre els ous lleugerament amb les barnilles elèctriques, anar afegint el sucre i seguir batent fins que blanquegin i tripliquin el volum.
Amb la velocitat de la batedora al mínim, anar incorporant l’oli de mica en mica, amb un rajolí ben fi.
Quan l’oli estigui totalment incorporat a la mescla afegir de mica en mica la llet barrejada amb la vainilla i seguir batent a velocitat baixa.
Tamisar la farina amb el llevat tres vegades. Afegir-la de cop a la massa i amb la llengua pastissera anar-la incorporant amb molta suavitat fent moviments envolvents.
Disposar la massa en càpsules de paper, omplint-les fins 2/3 parts de la seva capacitat.
Coure al forn pre-escalfat a 180ºC sense ventilador durant uns 20 minuts.
Un cop cuits, deixar refredar sobre una reixa.
Quan siguin totalment freds, cobrir els cupcakes amb una lleugera capa de Nocilla i decorar amb el fondant.

7 comentaris:

  1. Carme, aquest Cupcakes de Nadal t'han quedat molt i molt be.

    ResponElimina
  2. M'encanta aquest cupcake! T'ha quedat molt divertit! Petons!

    ResponElimina
  3. Quins cupcakes més Nadalencs i més bufons Carme!!
    ptns!!

    ResponElimina
  4. T’ha quedat molt divertit, Carme. Ai, ai, ai que encara em faràs competència!.
    Bones festes!

    ResponElimina
  5. Què xulos!!! Molt adients per aquestes dates!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina