dissabte, 7 d’abril del 2012

Bunyols

Ingredients:

Per la massa:
1 Kg. de farina
50 gr. de matafaluga
1 1/2 cullerades de canyella en pols
50 gr. de llevat fresc
50 gr. de mantega
1/2 copeta d’anís
1/2 copeta de moscatell
1 tub de vainilla en pols
3 ous
200 gr. de sucre
1 sobre de llevat Royal
Ratlladura de la pell de mitja llimona
375 ml. d’aigua

Per fregir:
1,5 l. d’oli de gira-sol

Pel bany:
100 ml. d’aigua
100 ml. d’anís

Sucre glass i sucre en gra per arrebossar

Escalfar l’aigua sense que bulli. Posar en un bol gran. Desfer-hi la mantega i anar afegint la resta d’ingredients, el llevat fresc, la matafaluga, la canyella, el sucre, el llevat Royal, la vainilla, la ratlladura de llimona, l’anís, el moscatell i els ous. Quan sigui tot ben barrejat anar incorporant la farina de mica en mica. Un cop integrada tota la farina amassar una bona estona.
Enfarinar un recipient gros i introduir-hi la massa. Empolsar amb una mica de farina i tapar amb un drap. Deixar llevar en un lloc protegit de corrents d’aire (per exemple dins el forn apagat).
Al cap d’unes hores quan la massa hagi triplicat el seu volum, posar una cassola amb l’oli a escalfar. Quan l’oli sigui calent fregir petites porcions de la massa fent un forat al mig. Girar el bunyols per tal que quedin ben daurats de tots cantons. Escórrer per eliminar l’excés d’oli. Deixar refredar una mica. Banyar lleugerament els bunyols en una barreja d’anís i aigua i arrebossar-los amb sucre en gra o glass.

Memòries d'una cuinera: Bunyols.
Encara que estic fora de termini per presentar la meva recepta de bunyols al memòries no podia deixar passar l'ocasió de preparar-los i aquí els teniu. M'he basat en la recepta de la Quima del blog Quima - Les meves receptes variant algunes quantitats i afegint algun ingredient i he de dir que han quedat molt bons. La idea del bany d'anís i aigua l'he tret del programa Cuines.

4 comentaris:

  1. Que ricos, estos son de los que sabes cuando comienzas a comer pero no cuando acabas! jeje
    BESITOs

    ResponElimina
  2. Que bons aquest bunyols. M'agradat aixó de banyar-los. com que en tinc de congelats ho probaré. Ja deia jo que eren molt semblants als meus. M'agrada que t'hagi servit la recepta.
    Petons

    ResponElimina