dilluns, 2 d’abril del 2018

Les Mones 2018

La Mona d'en Marc

La Mona del petit xef
Aquestes són les dues Mones que hem fet a casa aquest any.

El petit xef ha triat un Pastís Massini, el seu preferit, decorat amb una figura del mestre Yoda, un conill de xocolata i les típiques plomes i pollet.

Per en Marc he fet un pastís de mousse de xocolata blanca amb fruites del bosc, amb la Patrulla Canina, un conill de xocolata i plomes de colors.

Pastís de mousse de xocolata blanca amb fruites del bosc

Ingredients:

Pel pa de pessic:
3 ous
100 gr. de farina
100 gr. de sucre
1 sobre de vainilla ensucrada

Per la mousse:
500 ml. de nata per muntar
360 gr. de xocolata blanca per postres

Almívar
Fruites del bosc

Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre i la vainilla ensucrada fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina tamisada i incorporar amb molta suavitat. Abocar la massa dins un motlle untat amb mantega i lleugerament enfarinat i coure-ho al forn 25 minuts a 180ºC.

Per la mousse:
Trossejar la xocolata i disposar-la dins un bol. Escalfar la nata líquida, quan arrenqui el bull, abocar-la sobre la xocolata. Passats 2 minuts, barrejar fins obtenir una mescla totalment homogènia. Reservar a la nevera unes hores.
Quan sigui ben freda, muntar-la amb la batedora i disposar dins una mànega pastissera.

Tallar el pa de pessic en tres discs. Disposar el primer disc, humitejar-lo amb almívar i cobrir-lo amb una capa de mousse. Col·locar damunt el segon disc, humitejar-lo amb almívar i cobrir-lo amb una altra capa de mousse. Tapar amb l'últim disc prèviament humitejat amb almívar i decorar-lo amb la mousse fent petits turonets coronats per una fruita del bosc.

Reservar a la nevera.

3 comentaris: