dilluns, 19 de desembre del 2011

Galetes de Lacasitos i Bastonets de canyella

El repte d'aquest mes de Film & Food està inspirat en el llibre "Recetas y confidencias". Jo vaig triar intercanvi de receptes i aquestes són les dues receptes de galetes que la Marta del blog Rebuscando en la despensa em va proposar.
Marta, espero que te guste como me han quedado. En casa gustaron mucho y volaron en un plis-plas.


Galetes de Lacasitos
Ingredients:

275 gr. de farina
1/2 cullereta de bicarbonat
1 cullereta de llevat Royal
1/2 cullereta de sal
140 gr. de mantega
200 gr. de sucre
2 ous
1 cullereta de vainilla
Lacasitos

Barrejar la farina amb el bicarbonat, la sal i el llevat.
Batre el sucre amb la mantega a temperatura ambient fins que quedi una crema blanquinosa.
A la barreja de mantega afegir els ous i la vainilla, barrejant bé fins que quedi una mescla homogènia.
Incorporar la barreja de farina tamisada de mica en mica fins que quedi ben integrada.
Embolicar la pasta en un paper film transparent i reservar dues hores a la nevera.
Escalfar el forn prèviament a 180ºC.
Preparar la safata amb paper de forn.
Fer boles de massa i disposar-les damunt la safata amb força separació entre elles. Prémer les boles fins que quedi una forma de galeta més o menys rodona i no massa fina. Decorar cada galeta amb Lacasitos.
Coure al forn a 180ºC durant uns 15 minuts.

(Recepta de Rebuscando en la despensa)



Bastonets de canyella
Ingredients:

250 gr. de farina
125 gr. de mantega
60 gr. de sucre
2 rovells d’ou
1 cullereta de canyella en pols
Sucre i canyella per empolsar

En un bol barrejar la farina amb la mantega freda tallada a trossos petits. Barrejar fins que estigui ben integrat. Afegir el sucre, la canyella i els rovells d’ou i amassar fins que quedi una massa compacta.
Fer una bola, embolicar amb film transparent i deixar reposar a la nevera.
Amb trossos de massa fer els bastonets. Posar-los en la safata sobre paper de forn.
Coure al forn a 200ºC durant 15 minuts.
Un cop cuits, treure del forn i empolsar amb la barreja de sucre i canyella. Deixar refredar.

(Recepta de La sopa gansa)

9 comentaris:

  1. que bien te han quedado yo he preparado las mismas , así que te voy a decir , estas galletas me encantan , besitos y felices fiestas

    ResponElimina
  2. Amb els lacasitos fan festa!
    Bones festes,
    Nani

    ResponElimina
  3. Carme, m'encanten aquestes galetes amb lacasitos!! Estic pensant de posar-n'hi al cotilló! Però... una pregunta: no es desfà el colorant, al forn? Petonet

    ResponElimina
  4. Dues propostes ben dolces iedals per a un berenar de diumenge... Els lacasitos queden una monada, són unes galetes divertides que segur que triomfen entre la canalla!

    ResponElimina
  5. Una alumna meva em va passar aquesta mateixa recepta de galetes amb lacasitos. Queden espectaculars i ideals per als més menuts!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  6. Quines galletes!! Estic desitjant fer-les algun dia, em semblen tan divertides!
    Un blog genial em quedo una estoneta.
    Et convido a visitar el meu:
    http://cuinadunaaprenent.blogspot.com/
    Salutacions

    ResponElimina
  7. Que hacendosa!! Las dos recetas. Me alegra que os gustaran.
    En casa tu receta tuvo mucho éxito, no duraron nada. Gracias.

    ResponElimina
  8. quines galetes més maques!!! i més ben fetes. Segur que estaven boníssimes. Petonets reina

    ResponElimina
  9. Bones festes a totes!!! Felices fiestas a todas!!!
    Amb els Lacasitos queden unes galetes molt vistoses i divertides.
    Marina, a mi em va sorprendre com aguanten els Lacasitos al forn, cristal.litza una mica la vora però no es desfà.
    Petons, besos

    ResponElimina