divendres, 15 de juliol del 2011

Gelat de xocolata belga

Ingredients:

560 ml. de nata líquida
50 gr. de cacau en pols
200 gr. de sucre
Un polsim de sal
170 gr. de xocolata de cobertura
250 ml. de llet
2 culleres soperes de vainilla líquida
100 gr. de xocolata belga 70%

Barrejar la nata, el cacau en pols, el sucre i el polsim de sal. Escalfar la barreja, remenant constantment amb unes barnilles fins que bulli. Retirar del foc i afegir-hi la xocolata de cobertura, prèviament picada, fins que es fongui del tot. Afegir la llet i la vainilla. Batre fins que quedi ben homogeni.
Deixar refredar a temperatura ambient i després posar a la nevera 4 hores fins que sigui ben fred.
Posar la barreja en un recipient d’acer inoxidable i deixar al congelador. Passada una hora retirar del congelador, afegir la xocolata belga ratllada i remenar la mescla. Tornar a guardar al congelador. Cada hora retirar del congelador i remenar. Repetir aquesta operació 3 ó 4 vegades fins que tingui una textura cremosa.

La recepta del 15: Gelats i sorbets.
Pels amants de la xocolata (encara que la foto no li fa justícia).





(Recepta de El rincón de Bea)

4 comentaris:

  1. uy, uy, uy... que buena pinta que tiene, está muy cremoso como a mí me gusta, como si fuera una mousse. lovely!

    ResponElimina
  2. Mare meva Carme, t'ha quedat tremendo!! Quina pinta... ben negre, com a mi m'agrada!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. mmmmm quina pinta!!!!al final els clàssics, si es fan amb una bona matèria prima, sempre triomfen!!!!!!

    ResponElimina
  4. Sole, y eso que lo hice a mano, ya estoy pensando comprarme una heladera.
    Sandra, per xocoadictes total...
    Carmen, tens raó, els clàssics no fallen mai.
    Hasta pronto, fins aviat!!!

    ResponElimina