Ingredients:
500 ml. de llet
75 gr. de mantega
125 gr. de farina
3 ous
1 ceba
400 gr. de bacallà
7 gr. de ceps deshidratats
Sal, oli d’oliva, nou moscada, pebre
Pa ratllat
Hidratar els ceps i picar-los.
Daurar la ceba picada en un rajolí d’oli d’oliva. Afegir el bacallà esmicolat i cuinar uns 5 minuts. Reservar.
Posar la llet a bullir.
A part, daurar la farina en una paella amb la mantega fosa. A foc lent, anar-hi afegint la llet calenta de mica en mica i sense deixar de remenar fins obtenir una beixamel espessa que es separi de les parets de la paella.
Incorporar el bacallà i els ceps. Rectificar de sal. Afegir un polsim de pebre, un polsim de nou moscada i els rovells dels ous. Remenar-ho bé fins que quedi ben lligat.
Posar la pasta en una plata i tapar-la amb film transparent. Fer uns forats al film i deixar refredar.
Donar forma a les croquetes, enfarinar-les, untar-les amb les clares d’ou batudes i arrebossar-les amb el pa ratllat.
Fregir-les en abundant oli d’oliva fins que siguin ben daurades, retirar-les del foc i posar sobre paper de cuina absorbent.
HEMC#56: Croquetes, anfitriona Carmen de Recetas de tía Alia.
La base de la beixamel l'he tret del libre Tapas de Pep Nogué. El bacallà i els ceps m'ha semblat que lligarien bé en unes croquetes.
M'encanten les croquetes casolanes i aquesta combinació de ceps i bacallà em sembla la booooomba! Estupendes!!!
ResponEliminaPetonets!
Anna
¡que cosa más rica! lástima que es frito, pero sé que es riquísimo :)
ResponEliminaummmmm quina pinta tan bona!!!
ResponEliminaHola tocaya, muchas gracias por tu aportación al de julio. Menudas croquetas, te han quedado de cine.
ResponEliminaNo te pierdas el resúmen que publicaremos mañana.
Salu2, Carmen
Carme, aquestes croquetes són un luxe pels sentits!! Quina passada!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Uauuu! Quina combinació d'ingredients! Ha de ser la mar de bones! Bacallà + ceps= boníssims tots dos=requeteboníssimes croquetes! T'han quedat com si en fessis cada dia, noia! Esplèndides. Petonets.
ResponEliminaHan d'estar boníssimes, el bacallà m'agrada molt i els ceps també.
ResponEliminaLes croquetes les faig a ull i no puc penjar la recepta!;)
Petons.
A casa les croquetes ens encanten, però no les faig mai casolanes. Fa anys vaig fer alguns intents però sense gaire èxit. Ara puc dir que he trobat una bona recepta i segur que en faré moltes vegades.
ResponEliminaLa combinació de bacallà i ceps ens ha agradat molt.
Gràcies pels vostres comentaris.
Petons, besos