dissabte, 1 de febrer del 2014

Pastís de xocolata i cervesa Guinness

Ingredients:

Pel pa de pessic:
150 ml. de cervesa negra Guinness
125 gr. de mantega
40 gr. de cacau en pols
200 gr. de sucre
100 ml. de nata líquida
1 ou
1 cullereta de vainilla en pasta
150 gr. de farina de rebosteria
1 1/4 culleretes de bicarbonat

Per la cobertura:
150 gr. de formatge Philadelphia
75 gr. de sucre llustre
200 ml. de nata per muntar

Pel pa de pessic:
Escalfar la cervesa en un cassó al foc, sense que arribi a bullir. Un cop calenta, afegir la mantega tallada a daus i remenar fins que es fongui. Retirar del foc i reservar.
En un bol barrejar el cacau, el sucre, la farina i el bicarbonat.
En un altre bol barrejar la nata, l’ou i la vainilla. Afegir la barreja de cervesa i mantega i remenar fins que quedi totalment integrat.
Afegir la barreja líquida al bol dels ingredients secs i remenar fins que quedi una massa homogènia. Quedarà una massa bastant líquida.
Posar la massa en un motlle prèviament untat amb mantega.
Coure al forn a 180ºC durant 30 minuts.
Deixar refredar dins el motlle.

Per la cobertura:
Muntar la nata i reservar.
Batre el formatge amb el sucre llustre fins que quedi una crema homogènia.
Incorporar la nata muntada amb l’ajut d’una llengua pastissera amb suavitat i moviments envoltants fins que quedi totalment integrada.

Quan el pa de pessic estigui totalment fred cobrir-lo amb la cobertura.

(Recepta de Food and cook)

8 comentaris:

  1. Quina bona pinta! Tinc el pastís de guiness a la meva llista de pendents... T'ha quedat esplèndit!

    ResponElimina

  2. Carme; Un pastís, que m'agrada molt, doncs la cervesa,l'hi dóna al volum per tal de que quedi un pastís contundent, diferent i molt atractiu. Moltes felicitats per la recepta i moltes gràcies per compartir-la.
    Salutacions Carme¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  3. UN pastis amb cervesa ......segur que està bonissim.
    Petons

    ResponElimina
  4. Un pastís espectacular i una foto genial! M'apunto la recepta de la cobertura, que sembla molt lleugera! Petons!

    ResponElimina
  5. Un pastís espectacular i una foto genial! M'apunto la recepta de la cobertura, que sembla molt lleugera! Petons!

    ResponElimina
  6. Nyammm quina pintassa!!! No l'he tastat mai i el tinc com a pendent perquè s'ha de probar i segur que és boníssssim!! Petons

    ResponElimina
  7. M'encanta aquest pastís, no l'he fet mai, i en tinc moltes ganes! A tu t'ha quedat espectacular, i la manera de presentar-lo, amb una Guinness, és ideal!

    Petons!

    ResponElimina
  8. Un pastís que el tinc a la meva llista de pendents!!!! A veure si em decideixo......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina