2 ous
140 gr. de sucre
1 sobre de vainilla ensucrada
40 gr. de mantega a temperatura ambient
1 polsim de sal
200 gr. de farina
2 culleretes de llevat Royal
100 ml. de Ratafia
40 ml. de llet
75 gr. de nous
Batre les clares a punt de neu i reservar.
Tamisar la farina i el llevat i reservar.
Barrejar la Ratafia i la llet i reservar.
Batre els rovells amb el sucre i la vainilla ensucrada fins que quedi una mescla blanquinosa. Afegir la mantega i batre fins que quedi incorporada. Afegir la sal. Sense deixar de batre, a velocitat lenta, afegir 4 cullerades de la barreja de farina, un cop incorporada afegir la meitat de la barreja de Ratafia i llet, un cop la mescla sigui homogènia 4 cullerades més de farina, la resta de barreja de Ratafia i llet i finalment la farina que queda.
Incorporar amb l’ajut d’una llengua pastissera les clares muntades amb molta suavitat.
Repartir a la massa les nous tallades a trossos no molt petits.
Posar la massa en un motlle prèviament untat amb mantega i lleugerament enfarinat.
Coure al forn a 180ºC durant 30 minuts.
Deixar refredar sobre una reixa.
HA D'ESTAR BONIIIIIIIIIIIIIIIISSIMA !!!!
ResponEliminaLa coca fantàstica, i la decoració ensucrada, una xulada!!!
ResponEliminaRatafia i nous: una combinació fabulosa!!! Aquesta coca ha d'estar per no parar de menjar-ne!! :)
ResponEliminaRatafia i nous... una combinació fabulosa! Aquesta coca ha d'estar per no parar de menjar!! :)
ResponEliminaM'encanta la decoració del cóc!!!! Ha de ser boníssim....em puc imaginar el toc de la ratafia!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
ResponEliminaCarme; ... i si la ratafía, és casolana (feta a casa) i els nous del país... doncs... meravellosa, no et sembla...?