dissabte, 3 d’agost del 2013

Pastís de llima i xocolata blanca

 

Avui es celebra la festa petita de Bordils. Entre altres activitats, tindrà lloc el 2n concurs de coques dolces i pastissos. Hi ha quatre categories de premis:

- pastís o coca més saborós
- pastís o coca més tradicional
- pastís o coca més independent
- premi especial gust jove (per a infants i joves fins a 16 anys)

En l’edició de l’any passat hi havia la categoria més original, en la que vaig guanyar amb el pastís de pastanaga. Suposo que us podeu imaginar la il·lusió que em va fer aquest premi, va ser una bonica sorpresa.

Per l’edició d’aquest any presento aquest pastís de llima i xocolata blanca. Ja que els mini cupcakes de la setmana passada van tenir força èxit, he pensat repetir amb el sabor.

Els pastissos i coques del concurs es cedeixen per degustació als assistents del sopar popular d’aquesta nit. Espero que el trobin molt refrescant.

Ingredients:

Pel pa de pessic:
225 gr. de sucre
8 gr. de vainilla ensucrada
4 ous grossos
150 gr. de mantega a temperatura ambient
200 gr. de farina amb llevat
25 gr. de Maizena
1 cullereta de llevat Royal
1 llima (la ratlladura i 4 cullerades de suc)

Per la crema de llima:
1 llima (suc i ratlladura)
200 ml. d’aigua
75 gr. de sucre
8 gr. de vainilla ensucrada
1 ou
20 gr. de Maizena
1 fulla de gelatina

Per la cobertura:
125 gr. de Mascarpone
100 gr. de xocolata blanca de cobertura
2 cullerades de sucre llustre
1,5 cullerades de nata fresca

Pel pa de pessic:
Ratllar la pell de la llima i esprémer el suc.
Barrejar la farina, la Maizena i el llevat i tamisar.
Batre amb les barnilles elèctriques els ous amb el sucre i la vainilla fins que quedin blanquinosos i molt escumosos. Afegir la mantega de mica en mica fins que quedi integrada. Incorporar la barreja de farina i batre fins que quedi una mescla homogènia, procurant que la massa no perdi esponjositat. Afegir el suc de llima i la ratlladura i lligar bé, fins que la massa quedi fluida i esponjosa.
Posar la massa en un motlle prèviament untat amb mantega i lleugerament enfarinat. Coure al forn a 180ºC durant 35 minuts.
Desemmotllar i deixar refredar sobre una reixa.

Per la crema de llima:
Posar l’aigua, el suc de llima i la ratlladura de llima al foc fins que bulli. Tapar i reservar uns minuts fora del foc.
Batre l’ou amb el sucre, la vainilla i la Maizena.
Colar la infusió de llima i barrejar amb la mescla d’ou i Maizena.
Posar la barreja a escalfar sense deixar de remenar. Quan comenci a espessir, retirar del foc i dissoldre-hi la gelatina prèviament hidratada.
Abocar la crema en una plata i tapar amb film transparent. Deixar refredar.

Per la cobertura:
Fondre la xocolata blanca al bany Maria. Deixar refredar una mica.
Batre el Mascarpone lleugerament fins que quedi suau. Afegir la xocolata blanca fosa. Integrar el sucre llustre i finalment la nata fresca.

Tallar el pa de pessic en dos discs. Cobrir el primer disc amb la crema de llima. Col·locar el segon disc i cobrir amb la cobertura de Mascarpone i xocolata blanca.
Reservar a la nevera un mínim d’una hora per tal que quedi ben fresc.



PD: Aquest cop no he tingut premi. Ho intentaré de nou l'any que ve. A veure si tindré més sort! Moltes gràcies pels vostres ànims !!!   :-)

7 comentaris:

  1. Té molt bona pinta aquest pastís, Carme!. A més, la crema de llima li dóna un punt molt original i alhora molt refrescant.
    Que tinguis molta sort!

    ResponElimina
  2. Estupendo pastel me ha encantadose vemuy bonito,abrazos.

    ResponElimina
  3. Molta sort en el concurs, amb aquest pastís segur que no la necessites, perquè fa una pinta estupenda!

    Petons!

    ResponElimina
  4. Guanyes "fijo"! És preciós i ha de ser boníssim també!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Ha quedat molt bonic i segur que boníssim! Ja ens diràs com ha anat el concurs :)

    ResponElimina
  6. Aquest cop no he tingut sort, però l'any que ve ho tornaré a intentar :-)

    ResponElimina