diumenge, 15 de gener de 2012

Tronc de Nadal

Ingredients:

Per la trufa:
125 gr. de xocolata fondant
0.5 l. de nata per muntar
50 gr. de sucre

Pel bescuit:
125gr. de xocolata negra de cobertura
100 gr. de mantega
4 ous
125 gr. de sucre
8 gr. de vainilla ensucrada
100 gr. de farina
1 cullereta de llevat Royal

Per la trufa:
S’ha de preparar el dia abans de fer el tronc.
Fondre la xocolata al bany Maria, incorporar 125 ml. de nata fins que estigui totalment integrada. Anar fent aquest procés fins incorporar tota la nata.
Refredar a la nevera.

Pel bescuit:
Fondre la xocolata i la mantega al bany Maria. Quan quedi una crema homogènia retirar del foc.
Batre els ous amb el sucre i la vainilla fins que quedi una escuma blanquinosa i hagin doblat el volum. Incorporar amb suavitat la barreja de xocolata i mantega. Afegir la farina i el llevat tamisats amb compte.
Sobre una plata posar paper de forn, estendre-hi damunt la massa i coure al forn a 180ºC durant 15 minuts.

Muntar la trufa amb les barnilles elèctriques, quan comenci a agafar volum afegir el sucre i seguir muntant.
Estendre la meitat de la trufa sobre el bescuit i enrotllar-lo. Cobrir el tronc amb la resta de la trufa.
Mantenir a la nevera un mínim de dues hores abans de servir.

Decorar amb encenalls de xocolata i figures de xocolata.

1 comentari:

  1. Aquesta és la darrera recepta que vaig fer al 2011 i la primera que publico al 2012.
    Últims records de les festes...

    ResponSuprimeix