diumenge, 9 d’octubre de 2011

Pastís de carbassó i perles de xocolata

Ingredients:

Pel pa de pessic:
3 ous
300 ml. d’oli de gira-sol
250 gr. de sucre moreno
300 gr. de farina de rebosteria
1 sobre de llevat Royal
1 cullereta de bicarbonat sòdic
2 culleretes de canyella en pols
1/2 cullereta de gingebre en pols
8 gr. de vainilla ensucrada
250 gr. de carbassó pelat i picat
100 gr. de perles de xocolata

Per la cobertura:
125 gr. de mantega a punt de pomada
250 gr. de formatge en crema
250 gr. de sucre glass
8 gr. de vainilla ensucrada

Pel pa de pessic:
Tamisar la farina, el llevat, el bicarbonat, el gingebre i la canyella.
Batre els ous amb l’oli, el sucre i la vainilla. Afegir-hi la mescla de farina i seguir batent. Incorporar el carbassó picat i les perles de xocolata de forma que quedin repartits homogèniament.
Posar la massa en dos motlles untats amb mantega i coure al forn prèviament escalfat a 170ºC durant uns 40 minuts (fins que en punxar amb un escuradents aquest surti net).
Treure del forn i deixar refredar dins el motlle durant 15 minuts. Desemmotllar i deixar refredar totalment sobre una reixa. Embolicar amb paper film i reservar a la nevera fins el dia següent.

Per la cobertura:
Batre tots els ingredients fins que quedi una mescla homogènia i cremosa.

Sobre una de les bases de pa de pessic posar 1/3 part de la cobertura. Col·locar l’altra base i cobrir tot el pastís amb la resta de cobertura.
Reservar a la nevera fins el moment de servir.

(Recepta de El rincón de Bea)

12 comentaris:

  1. Dimarts en Sangi, el meu nebot, va fer 3 anys. Avui ho hem celebrat en una festa familiar i per bufar l'espelma li he portat aquest pastís.
    Felicitats Sangi!!!

    ResponSuprimeix
  2. Per molts anys!
    T'ha quedat un pastís d'aniversari molt bonic i molt original. Algun cop he fet coca de carbassó i queda molt bona, oi?

    ResponSuprimeix
  3. Me encantan los bizcochos especiados. Y la combinación con la cobertura tiene que estar riquísima.
    Un abrazo

    ResponSuprimeix
  4. És la primera vegada que sento aquest nom.
    Segur que va estar molt content amb aquest pastís. Una decoració molt xula.
    Petons i felicitats al Sangi.

    ResponSuprimeix
  5. Queda boníssim el carbassò!!!! segur que va ser un dia genial!! felicitats pel Sangi. Petonets

    ResponSuprimeix
  6. El pastís de carbassó és una autèntica delícia, eg? t'ha quedat molt maco, per molts anys al Sangi!!
    Petonets
    Sandra

    ResponSuprimeix
  7. Que tarta mas bonita ..se ve muy apetecible y los creps de vieira ...riquisimos bsssMARIMI

    ResponSuprimeix
  8. El pastís va quedar molt bo i en Sangi estava molt content, encara que segurament era per la festa i els regals...
    Gràcies per les vostres felicitacions.
    Petons, besos

    ResponSuprimeix
  9. Me quedo con la decoración, realmente muy linda torta.
    Besos!

    ResponSuprimeix
  10. Ja he trobat el teu pastís de carabassó, delicios! felicitats Carme, i la decoració molt maca.
    Un petonet

    ResponSuprimeix