Ingredients:
225 gr. de moniato cuit
150 gr. de farina
1 cullereta de canyella en pols
1/2 cullereta de gingebre en pols
1 sobre de llevat Royal
1/2 cullereta de bicarbonat
1/4 cullereta de sal
100 gr. de sucre
100 gr. d’oli de gira-sol
2 ous
8 gr. de vainilla ensucrada
Per la cobertura:
125 gr. de sucre glass
125 gr. de sucre moreno
125 gr. de crema de llet
50 gr. de mantega
8 gr. de vainilla ensucrada
200 gr. de formatge per untar
Posar en un bol la farina, la canyella, el gingebre, el llevat, el bicarbonat, la sal i la vainilla i mesclar-ho.
En un altre bol batre el puré de moniato, el sucre i l’oli. Afegir els ous d’un en un i batre cada cop. Incorporar la mescla de farina i batre fins que quedi una massa homogènia.
Repartir la massa a les càpsules de magdalena i coure al forn a 180ºC durant 25 minuts. Treure del forn i deixar refredar completament.
Per la cobertura:
En un cassó posar el sucre moreno, la crema de llet i la mantega. Coure a foc suau fins que la mantega es fongui i el sucre es dissolgui. Pujar el foc fins que bulli i bullir durant 3 minuts sense deixar de remenar. Retirar del foc.
Tamisar el sucre glass i la vainilla ensucrada en un bol, afegir la mescla anterior i batre durant un minut. Deixar refredar fins que sigui tebi i tornar a batre. Quan sigui ben fred afegir el formatge i batre fins que quedi una crema homogènia.
Reservar a la nevera.
Quan les magdalenes siguin fredes decorar amb la cobertura.
225 gr. de moniato cuit
150 gr. de farina
1 cullereta de canyella en pols
1/2 cullereta de gingebre en pols
1 sobre de llevat Royal
1/2 cullereta de bicarbonat
1/4 cullereta de sal
100 gr. de sucre
100 gr. d’oli de gira-sol
2 ous
8 gr. de vainilla ensucrada
Per la cobertura:
125 gr. de sucre glass
125 gr. de sucre moreno
125 gr. de crema de llet
50 gr. de mantega
8 gr. de vainilla ensucrada
200 gr. de formatge per untar
Posar en un bol la farina, la canyella, el gingebre, el llevat, el bicarbonat, la sal i la vainilla i mesclar-ho.
En un altre bol batre el puré de moniato, el sucre i l’oli. Afegir els ous d’un en un i batre cada cop. Incorporar la mescla de farina i batre fins que quedi una massa homogènia.
Repartir la massa a les càpsules de magdalena i coure al forn a 180ºC durant 25 minuts. Treure del forn i deixar refredar completament.
Per la cobertura:
En un cassó posar el sucre moreno, la crema de llet i la mantega. Coure a foc suau fins que la mantega es fongui i el sucre es dissolgui. Pujar el foc fins que bulli i bullir durant 3 minuts sense deixar de remenar. Retirar del foc.
Tamisar el sucre glass i la vainilla ensucrada en un bol, afegir la mescla anterior i batre durant un minut. Deixar refredar fins que sigui tebi i tornar a batre. Quan sigui ben fred afegir el formatge i batre fins que quedi una crema homogènia.
Reservar a la nevera.
Quan les magdalenes siguin fredes decorar amb la cobertura.
La recepta del 15: Moniatos.
Un postre que fa tardor.
(Recepta adaptada de [cogito, ergo creo])
Unes magdalenes boníssimes, amb el moniato i les espècies han de quedar molt gustoses. I la cobertura queda molt vistosa!
ResponEliminaEl moniato hi ha de uedar molt bé amb el punt dolcet que té i la cobertura t'ha quedat fantàstica!
ResponEliminaPetons
Buf, m'estan entrant unes ganes de cuinar magdalenes de moniato... és que tenen una pinta espectacular! I aquesta cobertura és de 10!
ResponEliminaM'he quedat amb les ganes de fer-los en dolç... hi hauré de posar remei! ;)
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Qué buena pinta tienen estas magdalenas. Nunca he probado el boniato, veré si lo puedo encontrar por aquí.
ResponEliminaUn abrazo
Estupendas.
ResponEliminaTe han quedado geniales.
Besos
Les magdalenes, muffins, bescuits de moniato m'encanten!! T'han quedat precioses!! I boníssimes segur!
ResponEliminaPetons!
segur que estaven bonísssssssssimes! molt bona idea. Petonets
ResponEliminaI tant que fa tardor, ara només falta que arribi! De moment ens menjarem els moniatos.
ResponEliminaPetons.
Segur que el moniato dóna un toc de dolçor i color ideal a aquestes madalenes. Fantàstiques!!!
ResponEliminaPetons!
Anna
Li estic agafant el gust a aquests bescuits especiats. Van quedar molt bones, ens en vam partir una amb l'Alex.
ResponEliminaLes altres les vaig regalar a l'Eloi, el meu nebot petit, ja que diumenge el van batejar. Ell encara no en pot menjar, però el seu papi i la seva mami sí ;-)
Gràcies pels vostres comentaris.
Fins aviat, hasta pronto.