Ingredients:
4 albergínies
2 cebes
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 pebrot groc
1 carbassó
500 gr. de carn picada
300 ml. de tomàquet triturat
750 ml. de llet
2 cullerades de farina
Mantega
Nou moscada, sal, pebre, oli d’oliva
Formatge ratllat
Tallar l’albergínia a làmines d’uns 3-4mm, salar lleugerament i daurar en una mica d’oli d’oliva. Reservar-les.
Fer daus de pebrot, carbassó i ceba. Fregir-los una mica en dues cullerades d’oli d’oliva. Tapar la cassola, posar a foc lent i deixar que es cuinin amb el seu propi vapor.
Picar l’altra ceba i sofregir-la. Incorporar la carn picada, un polsim de sal i de pebre. Quan la carn sigui cuita, afegir el tomàquet triturat i cuinar a foc lent fins que s’hagi sofregit.
Fer la beixamel daurant la farina en una cullerada de mantega i una cullerada d’oli. Afegir la llet, sense deixar de remenar, un polsim de sal i de nou moscada ratllada.
En una plata fer capes d’albergínia, de carn picada i de verdures. Finalitzar amb una capa de beixamel i formatge ratllat.
Coure al forn a 200ºC durant 30 minuts fins que s’hagi gratinat.
Film & Food: Mi gran boda griega.
Així és com faig la Moussaka a casa, espero que us agradi.
saps que és dels meus plats preferits???? m'encanta la combinació d'ingredients!!! molts petonets
ResponEliminaUn plat deliciós!!! m'encanta la moussaka!! llàstima que encara no tingui el forn, sino hagués estat la meva proposta pel repte!!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!
Un petó enormee
Ingrid
La moussaka és un dels meus plats preferits. Quan vam estar per Grècia me'n vaig fer un tip!
ResponEliminaT'ha quedat estupemda!!!
Fins aviat!
Anna
`Tot un clàssic de la cuina grega que té l'èxit assegurat!
ResponEliminaNormalment la faig el cap de setmana quan tinc més temps per cuinar. És laboriosa però val la pena.
ResponEliminaGràcies.
Que bona la moussaka! m'agradava fins la que feien a l'hospital! (que no tenia la bona pinta que té la teva).
ResponEliminaGràcies Taller de cuina, la de l'hospital segurament era més sana, je, je...
ResponElimina