Ingredients:
1 l. de llet
8 rovells d’ou
200 gr. de sucre
40 gr. de Maizena
1 branca de canyella
1 pell de llimona
Posar la llet (excepte mitja tassa), el sucre, la canyella i la pell de llimona al foc fins que arrenqui el bull. Retirar i deixar refredar una mica.
Barrejar la llet freda reservada amb la Maizena i els rovells d’ou. Afegir la llet calenta, barrejar i colar.
Posar al foc sense deixar de remenar fins que bulli.
Retirar i servir a les cassoletes. Tapar amb film transparent i refredar a la nevera.
Abans de servir posar sucre damunt i cremar-lo.
La recepta del 15: Crema Catalana.
L'he fet totalment clàssica però espero que us agradi.
Una bona proposta amb la presentació tradicional de la cassoleta de fang, que no s'ha de perdre!
ResponEliminaA casa no hi ha sant Josep sense la tradicional crema catalana... ens encanta!
ResponEliminaOi tant que ens agrada! Si et sóc sincera l'original és la meva versió preferida, i la teva t'ha quedat fantàstica!!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar al 15!
Petonets
Sandra
I tant que m'agrada!! M'encanta!! Però jo, en comptes de Maizena la faig amb midó que trobo que queda més fina de gust. :p
ResponEliminaPetons!
Esa crema catalana te ha quedado estupenda!! Me están entrando unas ganas locas de hacerla, me llevo tu receta con permiso!
ResponEliminaUn besito!
En un cap de setmana com aquest, la crema catalana són les postres obligades! T'ha quedat molt ben presentada i segur que deliciosa!
ResponEliminaJo la faig molt semblant però amb llevat en flor enlloc de maizena. De moment les cassoletes estan a la nevera esperant a ser cremades just abans de menjar-les!
Petons!
La Taula d'en Bernat
Glòria feia tant que no havia cuinat crema catalana que no trobava les cassoletes...
ResponEliminaGemma a casa no ho tenim per costum, encara que ens encanta la crema.
Sandra un plaer participar a la recepta del 15 i veure tantes propostes originals.
Mercè l'hauré de fer amb midó el proper cop, espero que em quedi tan bona com la teva.
Carol ya me contarás si te ha gustado.
Anna, el llevat en flor és el midó? Segur que t'ha quedat molt bona.
Fins aviat, hasta pronto!!!