diumenge, 29 de març del 2015

Tortell de Rams

Ingredients:

500 gr. de farina de força
10 gr. de sal
100 gr. de sucre
60 gr. de llevat premsat
20 gr. de rom
3 gr. de tarongina
Ratlladura de llimona
Ratlladura de taronja
1 ou
200 gr. de llet
120 gr. de mantega freda

Pel massapà:
125 gr. de sucre llustre
125 gr. de farina d’ametlla
25 gr. de clara d’ou

Pel massapà:
Barrejar tots els ingredients fins aconseguir una massa homogènia. Fer una bola i reservar a la nevera ben tapat amb film transparent per tal que no s’assequi.

Pel tortell:
En el bol de l’amassadora afegir per aquest ordre: la farina i fent muntanyes separades sense que es toquin la sal, el sucre, el llevat, les ratlladures, el rom i la tarongina. Posar en marxa la màquina a la velocitat mínima i afegir de seguida l’ou i 1/3 part de la llet. Mesclar un parell de minuts.
Anar afegint la resta de la llet de mica en mica, ha de quedar una massa homogènia i no resseca. Si cal, parar la màquina i fer baixar la massa que queda enganxada a les parets del bol per tal que s’integri amb la resta.
Quan la massa estigui elàstica i es desprengui de les parets del bol anar afegint de mica en mica la mantega freda tallada a daus petits. Quan estigui totalment incorporada pujar un punt la velocitat. Amassar fins que la massa es torni a desprendre del bol i sigui elàstica, uns 20 minuts.
Retirar la massa del bol i deixar-la reposar damunt el marbre i tapada amb film transparent durant 20 minuts.
Amassar amb les mans sense tocar el marbre i formant una bola per tal d’obtenir una massa ben elàstica que no s’enganxi als dits ni al marbre. Deixar reposar 20 minuts més tapada amb film.
Dividir la massa en dos i fer-ne dues boles. Estendre cada bola de massa sobre el marbre enfarinat formant dos rectangles. Disposar al centre el massapà que prèviament haurem estirat amb les mans donant-li forma de cilindre allargat. Embolcallar el massapà amb la massa i formar dos cilindres. Unir els extrems dels cilindres formant un tortell i col•locar-lo damunt la plata coberta amb paper de forn.
Tapar amb film transparent i deixar llevar d’1 a 2 hores a una temperatura de 28-30ºC.
Pintar amb el rovell d’ou i la clara que ha sobrat de fer el massapà, batuts amb un polsim de sal. Decorar amb les fruites confitades, granet d’ametlla i sucre.
Coure al forn preescalfat a 200ºC durant uns 15 minuts.

(Recepta de Bufet de Postres)

6 comentaris:

  1. No podia faltar. Sembla boníssim!! Bon dia de rams!

    ResponElimina
  2. Amb el que m'agraden a mi els tortells! Li passarà la recepta al meu marit a veure si s'anima a fer-ne a casa! una abraçada!

    ResponElimina
  3. Fa molt bona cara Carme! No sabia que per Rams es menges aquest tortell...és com el de reis oi?
    Petons guapa!
    Anna

    ResponElimina
  4. Una pinta més que professional! Segur que el dia de Rams ha estat un èxit!! :)
    Una abraçada!

    ResponElimina