Ingredients:
Pel pa de pessic:
6 ous
200 gr. de farina
200 gr. de sucre
2 culleretes de vainilla ensucrada
Pel xarop de cafè:
100 ml. de cafè
100 gr. de sucre
Pel farcit:
250 gr. de Mascarpone
400 ml. de nata per muntar
6 culleres soperes de sucre
2 culleretes de vainilla ensucrada
Cacau en pols
Pel pa de pessic:
Separar els rovells de les clares. Batre els rovells amb la tercera part del sucre fins que doblin el volum. Muntar les clares amb la resta del sucre i afegir-les suaument als rovells. Afegir la farina tamisada i la vainilla i incorporar amb moviments suaus. Abocar dins un motlle untat amb mantega i coure-ho al forn durant 35 minuts a 180ºC.
Pel xarop de cafè:
Posar el cafè i el sucre en un cassó a foc mig fins que bulli. Deixar reduir fins obtenir el xarop, uns 5 minuts.
Pel farcit:
Muntar la nata juntament amb el sucre i la vainilla. Afegir el Mascarpone i continuar batent amb cura fins obtenir una crema homogènia.
Tallar el pa de pessic en tres discs. Emborratxar amb el xarop de cafè el primer disc i cobrir amb 1/3 part de la crema. Posar l’altre disc i repetir l’operació.
Posar el darrer disc, cobrir amb la resta de la crema i decorar amb el cacau en pols.
Reservar a la nevera.
Mmmmmm quines ganes tinc de tastar-lo!!! Segur que està boníssim!!
ResponEliminaOstres, ha de ser boníssim aquest pastís de tiramisú!! És un postre que m'encanta i sempre m'agrada provar diferents versions. Molt xulo, felicitats!!
ResponEliminaUna versión muy chula, el tiramisú es uno de los postres que más me gusta hacer, por cierto hace mucho que no lo hago, probaré tu versión. Bss.
ResponEliminaUauuu quin pastís!!! És molt original, menjar-se un tiramisú en format de pastís és com estar en un món ideal jeje. Ha de ser tot un regal al paladar! Molt bona idea!
ResponEliminaPetonets
Això és una VERSIÓ en majúscules! Quin pastís més esplèndid! Petons!
ResponEliminaOOooohhh!!! Què bonic t'ha quedat!!!! Fa pena clavar-li el ganivet!!!! (uuiixx....no ha sonat molt bé això, oi???).
ResponEliminaPetons,
Olga