dimarts, 19 de febrer del 2013

Minestra d’hortalisses

Ingredients:

1 ceba
3 porros
2 pastanagues
1 carbassó
4 cullerades d’oli d’oliva
750 ml. d’aigua
200 ml. de llet
1 cullereta (de postres) de Maizena
Sal, pebre, nou moscada
Formatge Grana Padano ratllat

Pelar, netejar i tallar les hortalisses ben petites.
En una cassola amb l’oli d’oliva daurar la ceba. Quan sigui rossa afegir el porro. Cuinar una mica i afegir la pastanaga. Fer uns tombs i incorporar el carbassó i l’aigua. Rectificar de sal.
Tapar i coure durant uns 20 minuts a foc mig.
Dissoldre la Maizena en la llet, afegir un polsim de pebre i una mica de nou moscada ratllada. Incorporar aquesta barreja a la cassola i cuinar durant 5 minuts a foc lent.
Un cop servit el plat, afegir formatge Grana Padano ratllat al gust.

Memòries d'una cuinera: Minestra.
Ara que he de començar a menjar més verdures, aquesta proposta del memòries m'ha anat genial per practicar nous plats que no he fet mai.

5 comentaris:

  1. Ostres, amb llet no l'havia vist mai però ha de quedar ben bona!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Deliciosa, Carme. A mi m'hi agrada molt, també, afegir-hi el toc de formatge a les sopes amb verdures, minestres i demés. I si és grana padano no vegis, quin bon gust! Petons

    ResponElimina
  3. No sabia que una minestra es podia fer amb llet.......De fet, no he passat mai de fer la minestra de verdures congelada.....
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. La llet li vaig posar per donar-li una mica de cremositat (per no afegir-hi crema de llet, que hagués estat la meva primera opció). Per mi hi queda bé i resulta igualment un plat lleuger.
    El formatge sí que li dóna un toc molt interessant de sabor.
    Gràcies i petons!!!

    ResponElimina
  5. Doncs si has de menjar més verdures és un plat genial per començar.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina